Vroegindeweij Bouwtechniek: ‘Wij doen wat wij leuk vinden en waar wij goed in zijn’

Negentwintig jaar oud, dertien jaar ervaring, drie medewerkers, vijf jaar zijn eigen onderneming en tegen de honderd klanten. Een fraaie balans van een eerste periode. “Wij gaan voor de mooie projecten. En een project is mooi wanneer de klant er blij mee is. En wij doen veel verschillende dingen waar klanten echt blij van worden.”

Marius Vroegindeweij is een vrolijke vent met een weelderige bos blonde krullen en een aanstekelijk enthousiasme. Op zijn zestiende begon hij als timmerman te werken. Eerst voor een aannemer, sinds 2012 zelfstandig. Als zelfstandige is hij timmerman én aannemer tegelijk. Hij werkt samen met een vertrouwde set dakdekkers, installatiebedrijven en stucadoors, heeft twee jongens in opleidingstrajecten en zet vaak een extra timmerman (zelfstandige) op klussen in.“Het is snel gegaan en ik kan eerlijk zeggen dat ik niet om werk verlegen zit. Vanaf het begin heb ik voldoende werk gehad. Eerst vanuit mijn netwerk en inmiddels door mond-tot-mondreclame. Klanten die tevreden over mij zijn, die vertellen het door.”

Klanten blij maken
Gevraagd naar de essentie van zijn bedrijf zegt Vroegindeweij: “Wij doen wat wij leuk vinden, waar wij goed in zijn en daarmee maken wij mooie projecten.” Het mooie van projecten kan in allerlei zaken zitten, van technische uitdaging tot vormgeving of locatie. “Maar het belangrijkste is de tevredenheid van de klant. Dat maakt projecten het mooist. Als ik een WC-tje heb getegeld en de klant dan tegen mij zegt dat hij vindt dat het mooi is uitgepakt, dan zijn wij tevreden. Omdat ik als timmerman op het werk ben kunnen klanten mij direct bereiken. En kan ik ze dus meteen blij maken.” Dat wil niet zeggen dat Vroegindeweij zomaar alles doet wat de klant vraagt: “Het blij maken begint al bij het aannemen van het werk. Welke verwachtingen heeft de klant, en zijn die haalbaar? Past het niet in onze planning? Dan ga ik de klant ook niet teleurstellen met het toch aannemen van het werk. En over alle bouwtechnische zaken geef ik mijn eerlijke mening en advies.”

Complete aannemer
“Wanneer je begint als aannemer, dan pak je alles aan. De eerste jaren besteedde ik veel meer tijd aan offertes maken dan nu. De projecten worden groter en completer. Wij doen nieuwbouw, verbouw en renovatie en zijn nu al zover dat wij complete huizen bouwen. Zo trekken wij dit jaar een vrijstaande woning op in Reeuwijk op een locatie waar al het materiaal met een ponton moet worden afgeleverd. Dat vinden wij nou mooi.” Vroegindeweij overziet en coördineert het hele proces met alle vertrouwde onderaannemers en leveranciers. “Ik weet waar ik zelf goed in ben, en dus ook waar ik niet goed in ben. Ik timmer graag mee en ik ben goed in het aannemen van werk, het verdelen ervan en in het dragen van de hele verantwoordelijkheid naar de klant.”

Plezier en kwaliteit
Drie jaar terug behaalde Vroegindeweij zijn papieren van de aannemersopleiding van Bouwend Nederland, terwijl de werkzaamheden alleen maar doorgroeiden. Heeft hij een groeidoelstelling? “Nee, daar gaat het helemaal niet om. Onze prijzen zijn goed, maar wij zijn niet de goedkoopste. Klanten worden blij van ons, omdat wij zelf plezier in ons werk hebben. Dat plezier krijgt hij terug in de kwaliteit van het werk dat wij doen. Problemen zijn er om op te lossen en wij staan altijd voor de klant klaar.”Toch gaat werk niet voor alles. Dat heeft hij moeten leren, maar hij heeft zijn prioriteiten prima op orde.

Vroegindeweij Bouwtechniek
Warmoeskade 2, Boskoop
T 0172 – 617 180
E [email protected]
W www.vrbouwtechniek.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *