Verkade wil graag weten hoe je slaapt

“Wij verkopen je alleen een bed wanneer wij zeker weten dat het bed je slaapklachten gaat oplossen.” Als het gaat om beddenverkoop dan gaan Marcel Zwetsloot, zijn echtgenote en hun drie medewerkers eerst vragen stellen over het slaapgedrag van de klant. “Daarna sturen wij ze weg met de Slaap-ID. Soms gaan wij bij de mensen thuis kijken. Als laatste gaan wij pas helpen een bed uitzoeken.” Daarnaast verkoopt de Beddenspecialist ook bed- en badtextiel.

“De Slaap-ID is een slimme sensor, ontwikkeld door de TU Delft, die bijhoudt in welke houdingen je de nacht doorbrengt in je bed. Daar kunnen wij heel goed aan aflezen of je voldoende slaapt, hoe rustig je dat doet en – vooral – welke houding je voorkeur heeft. En of dat dezelfde is als de houding waarin je dénkt het lekkerst te slapen.” Daarmee levert de Slaap-ID onmisbare gegevens voor het gesprek met de klant.

“Klanten komen bij ons vaak binnen met een klacht over hun nachtrust. Zij slapen slecht en weten niet waardoor dat komt. Dan worden ze wakker met klachten aan nek of rug. En andersom gebeurt ook: mensen met bekende fysieke problemen die toch wel lekker willen slapen.” Dat zijn problemen waar je zorgvuldig naar moet kijken. De Beddenspecialist werkt daarvoor dan ook samen met een eigen fysiotherapeut. Die fysiotherapeut is altijd beschikbaar voor een gesprek over de slaapklachten. “Pas als wij het slaapgedrag en de slaapsituatie van een klant goed hebben beoordeeld, gaan wij helpen bedden uitzoeken.”

“Er komt een moment dat je klaar bent met IKEA. Dan kom je naar de beddenspeciaalzaak.” De Beddenspecialist is een keten van vijfentwintig zaken in heel Nederland. Zij werken samen met hoofdzakelijk Nederlandse fabricaten. “Het zijn merken waarvan wij de mensen, de producten en de fabrieken kennen. Dat betekent korte lijnen bij levering en after sales. De meeste bieden zelfs een complete omruilgarantie binnen dertig tot negentig dagen.” De techniek van de bedden die ‘op het lijf geschreven’ kunnen worden gaat ver. “Het kan – en moet – inmiddels veel verfijnder dan het ‘hard slapen’ van vroeger. Met verstelbare lattenbodems, matrassen met zones en zelfs matrassen opgebouwd uit verschillende losse blokken kan een bed behoorlijk op maat gemaakt worden. Niet alleen voor de ondersteuning van de brede schouders van mannen of de brede heupen van vrouwen. Wij leveren natuurlijk ook een andere matras voor je partner, wanneer die zwaarder is dan jij.” De kosten van zo’n bed vallen alleszins mee. “Het zijn geen IKEA-prijzen. Maar de opbrengst in nachtrust is de moeite ruim waard.”

Klanten merken niets van ons werk
Zwetsloot werkte jarenlang in de caravans. “Ik kwam in de zaak om bedden te monteren en te verkopen. Dat is inmiddels jaren geleden en nu heb ik de zaak overgenomen. Het leukste is toch het omgaan met mensen en oplossingen vinden voor moeilijke gevallen. Als het lukt, dan merken onze klanten daarna niets meer van ons werk.” De medewerkers van de Beddenspecialist doen hun best om je hele slaapervaring (on)vergetelijk te maken. “Het is niet alleen het bed. Wij geven ook advies over het klimaat in je slaapkamer en de stoffen op je bed. Onze hele collectie is helemaal gericht op comfort.”Ze geven nog net geen garantie op je nachtrust, maar ze halen wel alles voor je uit de kast.

Beddenspecialist Verkade
Van Limburg Stirumstraat 38, Noordwijk
T 071 – 361 2661
E [email protected]
W www.beddenspecialist.nl/winkels/verkade/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *