Dufais catering & events inspireert

Vier broers – zonen van het echtpaar Dufais dat in 1968 begon met de exploitatie van het Patronaat in Boskoop – vormen het hart van het grote cateringbedrijf. “Wij zijn opgegroeid met de drukte en het avondwerk van het verzorgen van feesten en partijen.” Vier man die er alles aan doen om hun gasten (het is een horecabedrijf, nietwaar) een mooie belevenis te geven. Van intieme’21 diners’ tot formidabele bedrijfsfeesten in een specifieke sfeer. En dan zorgen ze ook nog eens voor de
catering van beurzen op Plantarium.

“Wij hebben met vele van onze klanten jarenlange relaties, zowel bij de bedrijfsklanten als bij families. Wij hebben altijd maar één doelstelling gehad en dat is de gasten van onze klanten in de watten leggen. Én ze verrassen. Wij werken op basis van concepten voor een feestelijke sfeer, waarbij wij met meubilair, aankleding, personeel en een duidelijke culinaire keuze telkens een nieuwe beleving kunnen geven aan een feest. De tijd van de huzarensalade is definitief voorbij. En dat terwijl wij al dertig jaar dezelfde chefkok in de keuken hebben!”

Op de site van Dufais staan die concepten in fraaie fotografie en beschrijving gepresenteerd. “Op ons kantoor houden drie medewerkers zich bezig met verkoop en één van die drie heeft vrijwel een dagtaak aan het op orde houden van onze online marketing. Maar zo worden wij wel tot in de wijde omtrek gevonden door mensen die een feest of zakelijk evenement willen organiseren.”

Gloednieuwe keuken en faciliteiten in nieuw pand
De nominatie voor De Sterkste Schakel valt voor Dufais samen met een aantal mijlpalen. In februari 2018 bestaat het bedrijf vijftig jaar, waarvan vijfentwintig echt in de catering. Veel mooier nog is de in gebruik neming van een nieuw pand.
“Hier hebben wij een gloednieuwe keuken laten neerzetten waar onze chefkok met zijn medewerkers alle ruimte heeft. Ook als wij verder groeien. Wij konden het optimaal indelen met één koelcel waar leveranciers de ingrediënten in zetten, één waar de voorbereide maaltijden in klaarstaan en één vriescel voor het lang houdbare goed.” In die keuken staan honderden kratten met servies en serveergoed. Ernaast is een enorme hal met stoelen, tafels, kleding, requisieten, licht en geluid. “Je hebt heel wat spullen nodig om een feestje te bouwen. Zeker ook voor feestconcepten als de ‘Biergarten’ of de ‘Bakfiets barbecue’. Wij besteden tijd en aandacht aan het uitwerken van die concepten, dan moet het ook in de aankleding kloppen.”

Vier man, vier taken
Edwin, Martijn, Vincent en Ronald runnen samen de zaak en hebben ieder eigen taken. “Zo kunnen wij goed samen aan het bedrijf bouwen. Tegelijkertijd weten wij allevier niet beter dan dat bij een feest alle ‘hens aan dek’ moeten.” In totaal zijn dat er trouwens meer dan honderd. Van de broers zijn Martijn en Ronald van de creatieve cateringconcepten en evenementen. Zij maken van de vraag van de klant iets dat Dufais kan leveren. “Je moet heel goed luisteren naar wat een klant verwacht. De kern van de zaak is dan sfeer. En vaste klanten die ons regelmatig inhuren verwachten terecht elke keer iets anders. Het is mooi werk om daar creatief op los te gaan en ideeën uit te werken die passen in een specifieke ruimte, passen in trends of aansluiten op een bepaalde gelegenheid.

Als de gast van de klant dan blij is, dan hebben wij een tevreden klant, en dat geeft ons allemaal een heleboel energie.”

Dufais catering & events
Schotlandlaan 11
T 0172 – 211 747
E [email protected]
W www.dufais.info

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *