AW Groep in Lisse: “We lopen graag een paar stappen vooruit”

AW Vessies Infra, onderdeel van de AW Groep, actief in de grond-, weg- en waterbouw, bestaat dit jaar tachtig jaar. Een portret van een trendsettend familiebedrijf dat zich het liefst bezighoudt met complexe projecten, van ontwerp tot onderhoud, met als kernwaarden: aandacht, ambitie en anders.

“We hebben alle materialen, middelen en disciplines in huis,” antwoorden bedrijfsleider Jan van der Knijff en zijn collega Denise Geerlings van de marketingafdeling op de vraag hoe AW Groep zich onderscheidt van collega-bedrijven. Concreet betekent dit dat de auto’s, boten, kranen en machines waarmee gewerkt wordt, eigendom zijn van AW Groep. Maar de AW Groep is ook verantwoordelijk voor het ontwerp, de engineering, de realisatie en het onderhoud. “Opdrachtgevers, zoals gemeenten, provincies, waterschappen, ontwikkelaars en bedrijven geven de randvoorwaarden en wij doen de rest, van begin tot eind,” licht Van der Knijff nader toe.

Communicatie
Onderdeel van de werkzaamheden is ook de communicatie met omwonenden en andere betrokkenen. “Ons streven is om de overlast te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken,” leggen Jan van der Knijff en Denise Geerlings uit. “De voorgenomen maatregelen nemen we op in onze plannen van aanpak en deze worden goed gewaardeerd; daarmee scoren we hoge cijfers. We sparren met mensen die bekend zijn met de situatie. We beleggen wekelijkse overleggen met stakeholders en we organiseren bewonersavonden. Op dit gebied zijn wij steeds op zoek naar nieuwe en innovatieve informatiemiddelen, bijvoorbeeld apps waarin we de fasering en andere informatie over een project opnemen.”

Niet alleen op dit gebied zoekt AW Groep naar innovatie. Innovatief is ook de manier waarop het bedrijf omgaat met de gebruikte grondstoffen. Het ontwikkelt bijvoorbeeld zelf nieuwe grondstoffen en het zoekt naar hergebruik ervan, conform de beginselen van de circulaire economie. Ook qua materieel en processen zoekt AW Groep naar vernieuwing.

Anders dan anderen
“Aandacht, ambitie en anders zijn onze kernwaarden,” vatten Van der Knijff en Geerlings aan het eind van het gesprek samen. “We hebben aandacht voor de mensen, zowel omwonenden als eigen medewerkers. Daar valt ook aandacht voor de omgeving en duurzaamheid onder. De auto’s rijden bijvoorbeeld op groen gas en we zitten op de hoogste tree wat betreft CO2-prestatieladder. Daarnaast zijn we ambitieus, wat blijkt uit het feit dat we graag projecten met een hoge moeilijkheidsgraad doen. En tenslotte willen we anders zijn dan anderen. We willen trendsettend en innovatief zijn, meedenken en altijd een paar stappen vooruitlopen.”

AW Groep in het kort
De 130 medewerkers tellende AW Groep bestaat uit meerdere onderdelen: AW Grond, Weg & Water, AW Grondstoffen, AW Groen, AW Vessies Infra en AW Rijneveld Infra.  AW Grondstoffen produceert en levert grondstoffen, zoals zand, granulaat en straatmateriaal. AW Groen is gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van groenvoorzieningen op onder andere sportvelden, in parken, plantsoenen en bedrijfstuinen. AW Vessies Infra houdt zich bezig met reconstructies, saneringen, betonbouw, bouw- en woonrijp maken. En AW Rijneveld Infra levert civiel onderhoud. AW Groep heeft meerdere vestigingen, in onder andere Lisse, Hillegom, Mijdrecht en Aalsmeer.

Projecten voor hoogheemraadschap van Rijnland
AW Groep is een van de vier partijen die door het hoogheemraadschap van Rijnland worden ingezet om zogeheten top-25 projecten uit te voeren. In de afgelopen vijf jaar werkte AW Groep mee aan circa tien grootschalige projecten van het waterschap. Meest recente en tevens laatste project, dat twee jaar duurde, was het verzwaren van de dijken in Woubrugge, waarbij onder andere 90.000 ton klei en 17.000 ton funderingsmateriaal werden aangebracht, met als doel het voorkomen van natte voeten.

Een ander groot project voor Rijnland, dat eind 2015 werd afgerond, was het vernieuwen van kades in het gebied Zoeterwoude-Weipoort. Over een lengte van 3,5 kilometer werden nieuwe beschoeiingen en steigers aangelegd. Wat het project complex maakte, was dat de kade over 100 percelen liep van 75 verschillende eigenaren. Dit vroeg om een zorgvuldige afstemming van de werkzaamheden met alle betrokkenen.

AW Groep
Leidsevaart 25
2161 AS Lisse
T 0252 – 41 29 46
E [email protected]
I www.awgroep.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *