Camping Op Hoop van Zegen

Verstopt achter landgoed Nieuw Leeuwenhorst, letterlijk tussen bos en duin staat sinds 1892 de hoeve ‘Op Hoop van Zegen’. De hoeve is al die tijd al eigendom van de familie Warmerdam. Maar waar eerst de koeien graasden staan nu tenten, caravans en campers op de mooiste kampeerplekjes van Zuid-Holland. Althans dat zeggen de gasten volgens eigenaar Marc Warmerdam: “Soms zwaaien wij op één dag drie gezelschappen uit die beweren op het mooiste plekje van de camping te hebben gestaan.”

Het compliment over het mooiste plekje is verdiend, maar komt net zo goed door de goede zorgen van Marc en Conny Warmerdam als door de mooie omgeving. Marc Warmerdam: “Ik vind het een voorrecht om hier te mogen wonen. Toen wij de camping – door mijn oom begonnen, maar nog heel eenvoudig – van hem erfden heb ik er drie seconden goed over nagedacht of ik het bedrijf wel zou willen voortzetten. Inmiddels zijn wij twintig jaar verder en staat de camping er prachtig bij.”

“Ik vind dat je moet zijn wat je doet. Voor mij betekent dat gastheer op de camping van mijn gasten. In het seizoen ben ik dag in, dag uit voor de kampeerders bezig en dus ook aanspreekbaar. Ik zou niet nog een camping willen hebben, waardoor ik dan mijn aandacht moet verdelen. Nu ken ik al onze gasten, en weet ik waarom ze terugkomen of niet terugkomen.” Mensen die een ‘echte’, gemoedelijke gezinscamping waarderen komen terug naar Op Hoop van Zegen. De wachtlijst voor een van de dertig seizoensplaatsen (uit een totaal van 140 plekken) loopt in de jaren.

Zorg en aangezicht
De camping draagt de ‘Green Key’, het internationale keurmerk voor milieuvriendelijkheid in de toerisme- en recreatie- branche. “Wij zijn een voordelige camping, wij hebben geen zwembad en je krijgt geen water- of TV-aansluiting. Dat maakt het ons mogelijk om zuinig met energie te zijn: ons warme water komt van zonnecollectoren, de wasdroger is gasgestookt, wij gebruiken schone schoonmaakmiddelen en composteren alle takken en gras.” Ook de gasten wordt gevraagd deel te nemen aan de ‘Green Key’-gedachte.

Het is allemaal onderdeel van de zorgzaamheid van Marc en Conny voor de camping als geheel. Net zo attent zijn ze op de wijze waarop zaken worden georganiseerd of eruitzien. Simpel, maar doeltreffend, is de keuze van verschillende kleuraccenten voor de heren- en damesdelen van de sanitaire ruimte. Conny: “Wij kijken goed naar de werkwijze van andere campings en proberen zorgvuldig na te denken over een eigen manier van doen.” Investeringen in het netjes houden van de camping en de zorg dat alles perfect blijft werken houden nooit op.

Gasten nog beter bedienen
Soms is ‘het seizoen’ een keurslijf. Steeds vaker komt het voor dat Marc en Conny om een standplaats wordt gevraagd voor ander verblijf dan puur vakantie. “Zo kun je denken aan bezoek aan de musical Soldaat van Oranje, aan het bijstaan van verhuizende familieleden of voor overnachting rond een huwelijksfeest voor verre familieleden. Dat soort vragen krijgen wij niet alleen tussen 1 april en 1 oktober.” Marc en Conny nemen graag de moeite om ook die gasten te ontvangen.

Camping Op Hoop van Zegen
Westeinde 76, Noordwijkerhout
T 0252 375 491
E info@ campingophoopvanzegen.nl
W www.campingophoopvanzegen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *