RoJé Bonbons: Bonbons en andere lekkere geschenken

In rustige weken levert RoJé Bonbons tachtig kilo bonbons aan de betere patisserieën in het westen van ons land, maar in drukke weken loopt dat op tot 200 kilo. Het geheim achter deze grote aantallen? Eigenaar Ronald van der Velde bedenkt steeds weer nieuwe soorten en gebruikt als enige in Nederland exclusieve Belgische chocola.

Het is een drukte van belang in de winkel van RoJé Bonbons als de verslaggever en de fotograaf eind april langskomen voor het artikel. Want behalve bonbons verkoopt Ronald van der Velde van 1 mei tot 1 oktober ook ijs. Het ijsseizoen staat dus voor de deur en het complete team van parttime ijsverkopers gaat daarom op de foto voor een campagne op Facebook.

Vloeibare chocolade
Het ijs is populair in Leimuiden en verre omstreken en zorgt voor veel aanloop van klanten in de winkel, die vervolgens ook weer regelmatig bonbons kopen, legt Ronald van der Velde uit. Maar de hoofdmoot van de activiteiten van RoJé Bonbons, dat in 2003 werd opgericht, bestaat uit het maken van bonbons, likeurkogels en chocoladewerk. Dat gebeurt in de werkplaats achter de winkel, waar machines de uit België aangevoerde cacaobonen tot vloeibare chocola verwerken in meerdere kleuren en smaken.

“Ik houd het assortiment bewust beperkt tot 37 soorten,” vertelt Ronald. “Dat betekent dus dat er soorten moeten afvallen als ik nieuwe ontwikkel. Dat is nog best lastig want klanten blijven ook vragen naar soorten die al langer bestaan. De nieuwe soorten die ik bedenk, laat ik proeven door de medewerkers in de winkel. Die kun je als mijn testpanel beschouwen. Verder hoor ik uit de eerste hand van mijn klanten wat ze ervan vinden. Het productieproces duurt een week. Aan het eind van die week lever ik de bonbons zelf af bij de patisserieën. Dan maak je een praatje en hoor je of klanten tevreden zijn en waar ze behoefte aan hebben.”

Glimmende bonbons
“Het mooiste van mijn vak? Dat is als de bonbons klaar zijn en liggen te glimmen op de bakplaat.” En om dat te onderstrepen loopt Ronald naar de kast voorin de werkplaats en toont vol trots de bonbons die klaar zijn voor de verkoop. “Dit is wat ik wekelijks maak. Maar op verzoek maak ik voor bedrijven ook speciale dingen zoals chocoladeletters, sneeuwpoppen, marsepein en andere lekkere relatiegeschenken. Laatst bijvoorbeeld twee biljarttafels met lakens van chocola voor een biljartliefhebber. Dit chocoladewerk doe ik hoofdzakelijk voor bedrijven uit de regio, maar ook landelijke organisaties als de politie hebben mij dankzij mond-tot-mondreclame gevonden.”

RoJé Bonbons
Dorpsstraat 70
2451 AS Leimuiden
T 0172 – 50 00 30
E [email protected]
I www.rojebonbons.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *