Baaij Catering: catering en kwaliteit in verse vis en vlees

“Een feest is pas geslaagd wanneer de gasten zeggen dat ze meer hebben gekregen dan verwacht.” Het is het korte maar krachtige uitgangspunt van het bedrijf van Ad en Kees Baaij. “Dat is niet alleen ons uitgangspunt, al onze vaste en losse krachten dragen dat uit.” Op die basis groeide Baaij Vis naar Baaij catering en komt er binnenkort Baaij Vlees bij. “Komt er daarna nog meer? Je weet nooit wat er op je pad komt, maar het hoeft niet.”

Eén uur praten met Ad Baaij over de nominatie van zijn bedrijf wordt onderbroken door zo’n tien telefoontjes. Dat komt ongetwijfeld omdat het Baaij voor de wind gaat, maar zal ook wel komen omdat hij en zijn broer met foto en mobiele telefoonnummer op de homepage van hun site staan. “Wij zijn er altijd voor onze klanten en gasten, behalve op zondag, want dan gaat de telefoon uit.” Baaij’s achtergrond – hun familie kwam drie generaties terug uit Tholen naar Lisse – is een sterke pijler onder het bedrijf. “Ook dat uitgangspunt delen wij met onze medewerkers. Door op zondag onze rust te nemen kunnen wij zes dagen in de week scherp zijn voor onze klanten. En omdat iedereen dezelfde achtergrond deelt staan wij ook onderling voor elkaar klaar. De collega’s werken in een hecht teamverband.”

Vis, feest en vlees
Ad Baaij staat al zesentwintig jaar in de viswinkel van Baaij aan de Kanaalstraat in Lisse. De viswinkel die door zijn grootvader is gesticht. Naast die viswinkel begon hij zo’n vijftien jaar geleden met het oppakken van cateringopdrachten. “Wat ik het mooiste vind is de organisatie. Het zorgen dat alles op rolletjes loopt met aanvoer van spullen en verswaren. Het is mooi om samen met klanten de wensen zo goed mogelijk af te stemmen en dan te zorgen dat het uitkomt. Ook als dat betekent dat ik een medewerker naar de supermarkt moet sturen voor dat ene gewenste glas karnemelk.”

En terwijl de viswinkel gestaag doorliep, ging de catering flink groeien. Omdat steeds meer (evenementen-)locaties hun eigen catering gingen oppakken ging Baaij op zoek naar een eigen locatie. “Die vonden wij twee jaar geleden aan de Bondstraat, tegenover de St. Agathakerk. In dit gebouw kunnen wij alles doen dat nodig is voor familie- en bedrijfsfeesten, voor presentaties en zakelijke meetings.”

Gevraagd of daarmee de ambities van Ad en Kees zijn vervuld kondigt Ad de overname van de slagerij naast de viswinkel aan. “Het pand is al van ons, maar de slager zelf gaat er mee stoppen. Dat kan een prachtige gelegenheid worden om daar ooit één grote vlees- en visverswinkel van te maken. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit en variatie van het hoofdgerecht van de maaltijd.”

De toekomst
Catering volgde op vis, zakelijke evenementen volgden op familiefeesten, de eigen feestlocatie kwam voort uit contact met het kerkbestuur. Zo brengt het een het ander. “Het is een feest om dit te mogen doen en ik weet niet wat er verder op ons pad komt.”

Baaij catering
Bondstraat 1, Lisse
T 0252-413 475
E [email protected]
I www.baaijcatering.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *