That’s Lease stimuleert maatschappelijke betrokkenheid

Op de finaleavond van De Sterkste Schakel, op 10 maart in Grand Hotel Huis ter Duin, wordt voor het eerst een prijs uitgereikt aan een genomineerd bedrijf dat echt werk maakt van maatschappelijke betrokkenheid. Sponsor is autoleasebedrijf That’s Lease uit Sassenheim. Naar aanleiding hiervan spraken we met directeur Henk Griffioen.

Wat krijgt het winnende bedrijf?
Henk Griffioen: “Uiteraard iets tastbaars in de vorm van een penning. Maar er ligt ook een cheque klaar ter waarde van 1000 euro, te besteden aan een goed doel dat het winnende bedrijf zelf mag uitkiezen. De jurering is op dit moment in volle gang, dus wat het wordt, kan ik nog niet zeggen, maar zeker is wel dat het verder gaat dan alleen zonnepanelen op het dak of geld overmaken naar een goed doel. De winnende ondernemer moet echt een verandering in maatschappelijk opzicht nastreven of maatschappelijke betrokkenheid in het DNA hebben. En dat hoeft niet alleen in geld te zijn, het kan ook in de vorm van het besteden van tijd.”

Hoe doe je dat in je eigen bedrijf?
“Op verschillende manieren. Elk kwartaal doen we wel iets. Een voorbeeld: voor een autorally voor studenten deze maand in Rotterdam, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, schenken wij de lunchpakketten. En in december hebben we onze relatiegeschenken aan klanten afgeschaft. In plaats daarvan zijn we met alle medewerkers langs onze klanten gegaan in overalls en speciaal bestickerde auto’s om computers en ander IT-materiaal in te zamelen en te verkopen voor de stichting IT4Kids. Dit soort activiteiten levert niet alleen geld op voor een goed doel, maar heeft ook positieve impact op je eigen mensen. En je spreekt je klanten meteen eens in een andere setting. Dat levert altijd iets op, hoewel dat niet het hoofddoel is. Ik zeg altijd: eerst plezier, dan profijt.”

Ben je ook persoonlijk betrokken bij maatschappelijke activiteiten?
“Ja, ik vind: we leven in een participatiemaatschappij. Daarin wordt iets van je gevraagd. Het is niet alleen halen, ook brengen. Mijn motto is: als je niet deelt, kun je ook niet vermenigvuldigen. Persoonlijk ben ik via de Rotary en de ondernemersvereniging van Teylingen betrokken bij maatschappelijke acties. Dit is geen rechtstreekse sponsoring, maar het kost wel tijd, tijd die je anders aan je onderneming zou besteden. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik de vrijheid heb om in dit soort zaken energie te steken, energie die je terugkrijgt als je maatschappelijke inspanningen iets opleveren. Bovendien: je spreekt weer eens andere mensen en dat leidt altijd ook zakelijk weer tot iets. Dat is ook belangrijk, want alleen als je geld verdient, kun je dit soort dingen doen.”

Tot slot: waarom heb je gekozen voor sponsoring van de Sterkste Schakel?
“Het is een mooi concept. Deelname aan de Sterkste Schakel is een geschikte manier om een kijkje te kunnen nemen bij andere ondernemers. Bovendien kun je ze tips geven. Ook dat is een vorm van maatschappelijke betrokkenheid. En onze deelname en de sectoroverwinning in 2014 heeft ons geen windeieren gelegd.”

That’s Lease in het kort
That’s Lease werd op 1 januari 2011 opgericht. Het autoleasebedrijf is merk- en bankonafhankelijk. Het bedrijf telt tien medewerkers en beheert een wagenpark van inmiddels 900 auto’s. Meedenken met de klant is bij het Sassenheimse bedrijf geen loze kreet, maar wordt dagelijks in praktijk gebracht. Passie, plezier en profijt zijn kernwoorden voor de mensen van That’s Lease.

That’s Lease
Rijksstraatweg 20F
2171 AL Sassenheim
T 071 710 74 10
E [email protected]
I www.thatslease.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *