Jurylid van het eerste uur Leen Vonk: “De Sterkste Schakel uitgegroeid tot een fenomeen”

Ik ben er vanaf het eerste uur bij, en ik mag wel zeggen dat de afgelopen jaren een onvergetelijke indruk hebben achtergelaten. In de afgelopen jaren van de verkiezing heb ik het genoegen gehad vele ondernemers en werknemers te mogen ontmoeten, de doelgroep als het gaat om de Sterkste Schakel. Deze doelgroep is altijd het middelpunt gebleven waar het uiteindelijk toch om gaat.

Geen enkel vooroordeel over de genomineerde bedrijven in welk overleg of beraad heb ik gehoord, onverbloemde meningen wel maar dan alleen met goede en gedegen onderbouwing. Geen overdreven schouder-kloppen voor organisatie, sponsors, juryleden of wie dan ook. De genomineerde bedrijven, dat is waar de verkiezing primair om draait.

Juist wij, als ondernemers, zijn niet vies van wat eigendunk, wij doen het toch goed. Dan begint het verhaal van het zoeken naar de meest klantgerichte onderneming. Kwaliteit en vaardigheden alleen zijn niet goed genoeg. Klantgericht zijn, service verlenen, klachten herkennen en ook oplossen en dieper gaan dan ‘verkoop’ alleen. Dat alles maakt een onderneming tot een Sterkste Schakel, in mijn optiek en de ervaring van de laatste jaren facetten die niet aan elke onderneming kunnen worden toegeschreven. Groot of klein, het speelt in deze verkiezing geen enkele rol. De eerder genoemde facetten zijn de leidraad, de onderneming die dit waarmaakt en ook nog kan aantonen is een serieuze Sterkste Schakel.

De functie en taken van de juryleden zijn in de loop der jaren sterk veranderd. Waar we voorheen, met een kleine groep juryleden de ingezonden vragenlijsten lazen en beoordeelden, doen we dat nu met een groot en gemêleerd gezelschap. Maar tevens worden alle bedrijven bezocht. Deze bezoeken voelen voor mij aan als ‘proeven’. Je moet de beleving en bezieling in je poriën voelen, dan pas komt een onderneming tot leven en ‘proef’ je hun echtheid of misschien juist hun toneelspel. Van de allereerste editie in De Baak met Chazia Mourali naar locaties als NH Leeuwenhorst, Palace Hotel, Elephant Club, Duinrell Plaza en Hotels van Oranje is de verkiezing beland op een van de mooiste locaties aan de kust, Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Een locatie die deze verkiezing verdient.

Sterkste Schakel te gast bij Grand Hotel Huis ter Duin De organisatie is er elk jaar weer bijzonder trots op de finale van de Sterkste Schakel te mogen vieren in Grand Hotel Huis ter Duin. Zelf waren ze in 2016 winnaar van de Penning voor de sector Horeca, Toerisme en Recreatie. Managing director Stephan Stokkermans Huis ter Duin: “In een van de eerste jaren in het bestaan van de Sterkste Schakel was de finaleavond ook bij ons in het hotel. We zijn er trots op dat we ook nu alweer een aantal jaar gastheer zijn van deze prestigieuze prijs. We voelen ons met de prijs verbonden vanwege de filosofie. Bij beide staan de klant en excellente dienstverlening centraal. De Sterkste Schakel komt thuis, kun je dus wel stellen. Dit past bij onze filosofie: iedereen moet zich thuis voelen bij ons, het Thuis-ter-Duin-gevoel.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *