Van Rhijn Bouw onderscheidt zich met inventiviteit in de voorbereiding

“De bouw maakt opnieuw een bijzondere tijd door,” zegt Jan van Duijn, mede- directeur van Van Rhijn Bouw, “maar wij gaan niet meedoen met de gekte. Ons bedrijf zet in op verstandige groei.” De bouwwereld beweegt al jaren als een rit in de achtbaan en dat brengt de nodige risico’s met zich mee. Financiële risico’s of te groot verloop van personeel – en dus talent. “De kunst is om selectief te werk te gaan. Wij mikken op inventieve werkwijzen en zijn niet bang voor complexe ontwikkelingen.” Die aanpak leverde Van Rhijn – onder meer – de prestigieuze opdracht voor het hoofdkwartier voor Galileo op.

Stabiele groei voor de toekomst
“Er is nu weer een hausse, maar wij mikken op stabiliteit. Ik wil niet nog een keer meemaken dat wij mensen moeten ontslaan.” Van Rhijn Bouw is een middelgroot bedrijf dat niet alleen bouwt, maar zelf ook ontwikkelt. “Het bouwen zelf het overzichtelijk deel van het werk. Minstens zo intensief is het voortraject. Dat was altijd al een onderdeel van ons werk, maar sinds ‘de crisis’ zijn wij daar nog sterker in geworden. Ook de bedrijfsvoering is daarop aangepast. Wij hebben nu meer eigen mensen op kantoor aan het werk, dan op de bouwplaatsen.”

Steeds sneller, steeds complexer
Opdrachtgevers – woningbouwcorporaties, bedrijven – verwachten van bouwbedrijven steeds meer voorwerk op het gebied van ontwerp, verkoop en financieringsconstructies. Tegelijkertijd verwachten ze dat alles steeds sneller gaat. “Het hele proces proberen wij aan de voorkant zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat wij op de bouwplaats de tijd zo kort mogelijk houden.” Woningbouwcorporatie Woon op Maat in Beverwijk, bijvoorbeeld, gaf de bouwer een stedenbouwkundig plan en vroeg om drie prijscriteria: van een appartement, van winkelruimte en van een parkeerplaats: “Of wij op basis daarvan een bouwplan konden ontwikkelen. Dat is ons gelukt. Dat wij dat kunnen, onderscheidt ons in de markt.”

Wijkerbaan
“Bij het herstructureringsproject Wijkerbaan in Beverwijk was Van Rhijn Bouw volwaardig ontwikkel- en bouwpartner van vijf woontorens, met 300 appartementen, 1.500 m2  commerciële ruimte, een zorgcentrum en ondergrondse parkeerruimte voor ruim 250 auto’s.

Slim geplande bedrijfsopvolging
“Bedrijfsopvolging is een serieuze zaak. Wij hebben voldoende vertrouwen in de toekomst om een derde generatie in het bedrijf op te nemen. Het huidige management is jong genoeg om een goede overdracht te begeleiden. De opvolgers oud en ervaren genoeg om er professioneel in te komen.” Zij laten zich daarbij zorgvuldig bijstaan door een in bedrijfsopvolging gespecialiseerd adviseur. Van Duijn: “Wij blijven betrokken bij de projectontwikkeling, daar hopen wij nog jaren met onze ervaring van dienst te zijn.”

Van Rhijn Bouw
Valkenburgseweg 62
2223 KE  Katwijk
T 071 – 401 60410
E [email protected]
I www.vanrhijnbouw.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Julian van Dijck Mediya B.V https://mediya.nl/
11-04-2024 16:43
Julian
Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Nog een fijn Paasweekend! Met vriendelijke groet, Mike van Wijnen Mediya B.V https://mediya.nl/
30-03-2024 09:58
Julian