Omnia bouw: “Wij maken werkelijkheid van de dromen van klanten”

Jeroen Koeleman is enorm verrast wanneer ik hem de oorkonde van de nominatie voor De Sterkste Schakel kom brengen: “Wij zijn helemaal niet bezig met dit soort campagnes, wij zijn vooral heel hard aan het werk voor klanten.”Dat is waarschijnlijk precies waar hij de nominatie aan te danken heeft.

“Wij hebben een vak waarbij het niveau van genoegdoening ontzettend hoog is. Wanneer ik met mijn kinderen door de buurt fiets dan kan ik allerlei huizen en bedrijfspanden aanwijzen die door ons gebouwd of verbouwd zijn.” Ook klanten nodigt hij graag uit voor zo’n ritje, maar eerst gaat hij bij ze op bezoek. Jeroen: “Vóórdat wij gaan tekenen wil ik graag een indruk krijgen van de wensen van een klant. Dat gevoel willen wij meenemen. Daarna bespreken wij met de klant aan de hand van foto’s of tekeningen zijn indrukken van andere panden en tenslotte gaan wij kijken naar de kavel waar het pand moet komen. Dan pas gaan wij zelf ontwerpen, daar neemt mijn zus Helma het voortouw in.” En totdat het ontwerp klaar is, is de klant nog niets verschuldigd.

Hard werken om werk te maken
Omnia bouw verzet dus veel werk, vóórdat het gaat verdienen aan opdrachten. “Dat hoort er voor ons gewoonweg bij. Ik zei al dat wij hard werken voor de klant,”, zegt Jeroen, “maar met die instelling zijn wij ook de afgelopen mindere jaren goed doorgekomen. De groeiende vraag naar nieuwbouw is natuurlijk mooi, maar voorop staat altijd dat wij voor geen enkele klus onze neus ophalen. Ook een losse deurklink of een kapotte doucheafvoer komen wij graag doen.”

Complete dienstverlening
“Wij zijn dus ook niet bewust met de toekomst bezig, wij zijn vooral bezig voor onze klanten. Wanneer dat betekent dat wij onze vakbekwaamheid moeten uitbreiden, dan doen wij dat.” Dat betekent, bijvoorbeeld, ook dat Omnia bouw de procedures rond een bouwwerk oppakt. Zij gaan in overleg met overheden over bestemmingsplan en vergunningen. Recent is daar bijgekomen dat de complete energieberekening van een werk binnenshuis gedaan wordt. “Daar hebben wij een goede HBO-er voor gevonden om het ons te leren. Hij heeft de methoden ingevoerd en is bij ons gebleven als een van onze gedreven voormannen.” De veelzijdigheid van het bedrijf zit op die manier bij álle twaalf medewerkers.

‘Crisis bestaat niet’
Toen Opa Koeleman in 1936 geen werk kon vinden in de crisis, ging hij met zijn hamer en een handkar de kwekers af op zoek naar klusjes. Van schroeven en boutenhandel Van Beyeren kreeg hij zes maanden krediet voor materiaal, om op te starten. Dat sloeg aan, maar toen de kassen-bouw ‘verstaalde’ wilde hij bij hout blijven en ontwikkelde hij zich tot volledig aannemer. Jeroen: “Hij deed wat zijn hart hem ingaf, dat vind ik een mooi voorbeeld. Mijn vader zette het bedrijf met zijn broer voort. In 2003 heb ik mijn oom afgelost. En wij kopen nog steeds materiaal bij Van Beyeren!”

Omnia bouw
Smidskade 11
2461 TR Ter Aar
T 0172 – 60 90 84
E [email protected]
I www.omniabouw.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *