Dulon International: ‘Wij voegen kennis aan schoonmaken toe’

Hoe wordt je een grote speler in de offshore olie-industrie? Het overkwam zwagers Albert de Weerdt en Kees den Haan van Dulon International uit Zoeterwoude: “Wij staan open voor vernieuwingen en hebben geen problemen met het verleggen van de koers. Wij leveren schoonmaakmiddelen, maar willen dat met zoveel mogelijk toegevoegde waarde doen. Zo hebben wij ons van botenpoetsbedrijf kunnen ontwikkelen tot specialist op het gebied van schoonmaak- middelen voor de voedselverwerkende industrie, de offshore en de watersport. Alleen maar door in te gaan op nieuwe vragen van klanten.”

“Via ons werk op het gebied van poetsen van watersportvaartuigen kregen wij een verzoek om reddingsboten op een boorplatform in de haven van Rotterdam schoon te maken. Toen onze medewerkers daar vrolijk aan het soppen waren kwam de manager van het platform stomverbaasd kijken: ‘moeten jullie geen beschermende kleding aan?’.” Olieplatforms zijn geweldig smerig en schoon- maakbedrijven gebruiken daar nare schoonmaakmiddelen voor. Die wil je niet op je huid hebben, en ook niet in het water. “Ons middel maakt net zo goed schoon, maar heeft een gouden certificering als ‘eco safe’ product. Dat is uniek. Inmiddels zitten wij met Dulon overal in de wereld waar de offshore industrie ook zit.”

Schoon schip maken
De ‘vondst’ van deze nieuwe markt heeft het bedrijf in de afgelopen jaren volkomen veranderd. Waar Dulon zich eerst toelegde op de schoonmaak zelf, zijn ze nu doorgegroeid naar de levering en distributie van de middelen. “Wij besteden nu onze tijd om onze producten op de juiste plek op de wereld te krijgen en om ze te voorzien van de correcte certificeringen en registraties om voor bepaalde toepassingen bruikbaar te zijn. Sinds een jaar of vijf poetsen wij niet meer zelf.”

Offshore en food
Dulon is zelf eigenaar van het recept van hun schoonmaakmiddel. “Maar wij zijn geen ‘one trick pony’. Wij hebben een uitstekende relatie met de leveranciers van de ingrediënten. In overleg met hen en met de klanten die op ons pad komen ontwikkelen wij een schoonmaakmiddel dat precies bij een bepaalde situatie past. Vervolgens zorgen wij voor de certificering. Zo zijn wij inmiddels ook actief in de voedselverwerkende industrie, bijvoorbeeld bij de bakkerijen van Délifrance. En overal kunnen wij bewijzen dat het werk voedselveilig en milieuvriendelijk gebeurt.”

Watersport en garages
Een schoon schip vaart sneller. “In de Volvo Ocean Race 2012 voeren Team Sanya en Camper-Emirates Team New Zealand, met door ons gepoetste boten. Dat twee componenten poetsmiddel, Dulon 1&2, is gewoon verkrijgbaar in jachthavens in heel Nederland.” Daar gaat het niet bij blijven: “Wij leveren al schoonmaakmiddelen voor garages en werkplaatsen en zijn die almaar slimmer aan het maken. Zo werken wij nu aan een 100% natuurlijk product voor het opnemen van olieresten.”

Dulon international
Energieweg 12
2382 NJ Zoeterwoude
T 071 – 331 9288
E [email protected]
I www.dulon.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *