ML Systems: “Als alles op zijn plaats valt, krijg ik kippenvel”

Wat als hobby begon in de tijd dat Marcel Luijten nog onderhoudsmonteur was, groeide in bijna 25 jaar tijd uit tot een professioneel licht-, geluid- en videobedrijf dat tal van evenementen helpt organiseren, van een concert met Candy Dulfer tot het inrichten van een stand op een beurs.

“Omdat ik elektricien en onderhoudsmonteur ben geweest en me daarna heb gespecialiseerd in het licht en het geluid, spreek ik bij professionele opdrachtgevers, zoals theaters, dezelfde taal. Mensen die minder gespecialiseerd zijn in audio en video, kan  ik ook goed van dienst zijn,” omschrijft eigenaar Marcel Luijten zijn manier van werken. “Dan moet je duidelijk communiceren wat je doet, op een toegankelijke en klantgerichte manier.”

Installatie en verhuur
Behalve theaters en organisatoren van evenementen, kloppen bedrijven en verenigingen bij ML Systems aan voor het installeren en huren van apparatuur. Bedrijven en clubs ondersteunt Marcel tijdens bijvoorbeeld bijeenkomsten, feesten, product- en beurspresentaties, waarbij hij en zijn medewerkers helpen met het installeren van projectors, verlichting, luidsprekers en microfoons. Sinds een paar jaar heeft ML Systems ook onderwijsinstellingen als klant. Bij hen plaatst en onderhoudt het Noordwijkerhoutse bedrijf digitale schoolborden.

“Onze kracht?” Marcel Luijten hoeft niet lang na te denken. “We denken mee, luisteren en geven een goed advies. We doen al ons werk in overleg en communiceren duidelijk. Verder geldt bij ons: afspraak is afspraak, waarbij we wel flexibel zijn. Een voorbeeld: bij een klant die cd-spelers had besteld voor een muziekevenement, plaatsten we last minute ook draaitafels toen ik de dj voorbij zag lopen met een platentas in plaats van cd’s. Dat regelen we dan ad hoc en achteraf melden we dat wel. Op het moment zelf heeft de organisator wel wat anders aan zijn hoofd.”

Kippenvel
“Ik geniet ervan als alle puzzelstukjes in elkaar vallen en alles klopt op het moment zelf,” omschrijft Marcel het mooie van zijn werk. “Met de techniek die wij verzorgen, zorgen we voor beleving. Doet de techniek het niet dan houdt alles op. Het is vaak buffelen, maar het is ook rock ’n roll. Neem het concert tijdens de Voorhoutse feestweek (zie foto) dat wij hielpen organiseren. Als licht en geluid goed zijn op het moment suprême, krijg je gewoon kippenvel. Dan maakt het niet meer uit dat we soms lange dagen maken.” Nu de economie weer aantrekt en het werkpakket groeit, ziet Marcel Luijten nieuwe kansen. Een nieuwe medewerker, Joost Holverda, gaat actief klanten benaderen en bezoeken. En Marcel verwacht veel van een samenwerkingsverband met Plugify, een nieuwe boekingssite voor artiesten die ook de techniek regelt. Marcel: “We hebben een vaste klantenkring maar vullen deze graag aan met nieuwe klanten. Dat helpt ons om een volgende stap te zetten.”

ML Systems
Slijperij 12a
2211 SK Noordwijkerhout
T 0252 – 21 87 41
E [email protected]
I www.mlsystems.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *