Maaike Bloemsma: “Ik heb aan een half woord genoeg”

Maaike Bloemsma verbeeldt. Met haar kunstwerken brengt zij gevoel en sfeer in een situatie of bij een gebeurtenis. “Ik wil een moment of een object een extra dimensie geven. En dat doe ik door mijn kunstwerken. Kunst  is een middel om een boodschap over te brengen. Dat voel ik snel aan.”

“Er zijn twee soorten toepassingen van kunst waar ik mij op toeleg: kunst als blijvende herinnering van een gebeurtenis en kunst als sfeerbrenger in of op een gebouw. Wanneer ik langs bedrijventerreinen rijd, dan zie ik zoveel nietszeggende lelijkheid. En tegelijkertijd zoveel ruimte – letterlijk en figuurlijk – om bedrijfshallen, kantoren, openbare ruimte te verfraaien. Kunst maakt werken fijner of je verblijf aangenamer. Heel anders is het wanneer ik kunst maak bij een gebeurtenis, als een afscheid of een jubileum of als dankbetuiging. Dan maak je tast- en zichtbaar wat de gevoelens zijn van de opdrachtgever voor de ontvanger van het kunstwerk. Op zo’n moment draagt kunst veel meer waarde dan ‘tig’ boeketten bloemen of flessen wijn.”

Mond-tot-mondreclame
“Kunst, wat er men van vindt, hoe men het hebben wil, is zoiets vluchtigs. Mijn kunst is ook niet het product dat ik verkoop. Ik geef mensen een gevoel of ik breng ergens sfeer. Je moet ervaren welke waarde dat heeft. Een verkooppraatje vind ik dus heel moeilijk, maar eenmaal in gesprek met een opdrachtgever heb ik aan een half woord genoeg om in te voelen wat de bedoeling is. De opdrachtgevers die dat hebben meegemaakt maken mijn mond-tot-mondreclame.”

Stijl moet voor zichzelf spreken
De stijl van Bloemsma moet voor zichzelf spreken. Opgeleid op de kunstacademie is zij thuis in schilderwerk en keramiek, maar haar ‘specialisme’ is collagekunst. Haar collages maakt zij in alle formaten, van A5 tot metersgroot.

Bloemsma Creation
Griede 15
2451 ZC  Leimuiden
T 06 20 135 722
E [email protected]
W www.bloemsma-creation.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *