De Soete Suikerbol: Een mix van toegankelijkheid en betrokkenheid

In ruim drie jaar tijd heeft De Soete Suikerbol zich ontwikkeld van een pannenkoekenrestaurant tot de huiskamer van Hillegom, waar lokale inwoners, toeristen en dagjesmensen zich thuis voelen. “Zestig procent van onze gasten bestelt geen pannenkoek meer,” zeggen eigenaar Bas Link en zijn rechterhand Bas Geurts. 

In april 2013 werd een tweede pannenkoekenrestaurant met de naam De Soete Suikerbol geopend. Het andere restaurant bevindt zich in een verbouwde boerderij in Pijnacker, waar Bas zijn horecacarrière begon als afwasser. Hij kreeg de mogelijkheid van de eigenaar om het restaurant in Hillegom over te nemen, een aanbod dat hij met beide handen aannam.

Postkantoor
“Het is niet vanaf dag één gaan lopen,” kijkt Bas Link terug op de afgelopen drie jaar. De vorige horecaondernemer in het voormalige postkantoor was failliet gegaan en het was erg lastig om het vertrouwen te wekken bij de Hillegommers, ook doordat ook dit een pannenkoekenrestaurant was. Dat het restaurant in het voormalige postkantoor van Hillegom na enige tijd wel een succes werd, is te danken aan de sterke formule, die het beste is te omschrijven als een mix van toe-gankelijkheid en betrokkenheid.

Bas Link: “Met pannenkoeken op het menu is de drempel om binnen te lopen laag, zeker voor mensen met kinderen. Maar inmiddels bestelt zestig procent van de gasten iets anders, vandaar dat onze slogan ‘Meer dan pannenkoeken’ toepasselijker is dan ooit. Onze chef-kok heeft erg veel ervaring in het hogere segment en er wordt door onze gasten niet meer raar opgekeken van een dry aged entrecote of sous vide gegaarde eendenborst.”

De betrokkenheid uit zich vooral in leuke activiteiten voor diverse doelgroepen uit Hillegom, zoals senioren en kinderen van het plaatselijke jeugdcentrum en het kinderdagverblijf. De bingo- en knutselmiddagen voor ouderen, de kookworkshops voor kinderen en thema-avonden voor inwoners van Hillegom zijn inmiddels een begrip in het dorp. Dit wordt gecombineerd met lekkere gerechten in diverse prijsklassen (vanaf 10 euro) met producten uit de streek, zoals kroketten, bitterballen en hamburgers gemaakt van Hillegomse blaarkoppen, kaas uit Hillegom en een eigen biermerk: de Blauwe Tram van de plaatselijke brouwerij Klein Duimpje.

Soete Courant
Samenwerking met de plaatselijke middenstand, de horeca en verenigingen en organisaties wordt met hoofdletters geschreven. In de tweemaal per jaar verschijnende Soete Courant wordt dit alles kernachtig beschreven. Het jeugdig enthousiasme van Bas Link en Bas Geurts en hun team van overwegend studenten doet de rest. Ook toeristen (in de zomermaanden) en dagjesmensen (Keukenhof-bezoekers en fietsers) strijken graag neer op het terras of binnen in het sfeervolle restaurant in de winkelstraat van Hillegom.

Als het aan Bas Link en Bas Geurts ligt blijft het hier niet bij. “Het concept werkt,” concluderen de beide ondernemers. Vandaar dat ze erover denken om er een franchiseformule van te maken, zij het wel met overal een eigen lokale touch.

Geleidelijk groeien
“Daarbij willen we de jongeren die bij ons werken de kans geven om zich verder te ontwikkelen,” legt Bas Link uit aan het eind van het gesprek. “Vandaar dat Bas Geurts volgend jaar als hij zijn opleiding heeft afgemaakt, ook in de zaak komt. Zo willen we geleidelijk groeien. Met de nadruk op ‘geleidelijk’, want de groei mag niet ten koste gaan van onze identiteit van lokale betrokkenheid en toegankelijkheid.”

De Soete Suikerbol
Hoofdstraat 34b
2181 ED Hillegom
T 0252 – 52 22 87
E [email protected]
I www.suikerbol.nl 
Openingstijden: 7 dagen per week van 10.00 tot 22.00 uur 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *