VDS Logistics legt zich toe op transport op de korte afstand

Op de nieuwe locatie van VDS Logistics aan de Bredeweg in Zevenhuizen staat slechts een handvol trekkers en er zitten drie mensen op kantoor. Schijn bedriegt, want VDS heeft binnen en buiten Nederland ruim veertig combinaties, bestuurd door zo’n vijftig chauffeurs, rondrijden. “En dat er nu wagens staan komt door de vakanties.” Peter van der Sterre voert zijn bedrijf super efficiënt en met een duidelijke focus: transport op zeer korte afstanden. “Door een overname dit jaar is onze capaciteit om klanten in nichemarkten te bedienen verdubbeld.”

“Wij hebben niet te klagen over klanten. Wij zijn gespecialiseerd in korte afstanden en transport van (adr)tank- en bulkcontainers en dat doen wij door heel Europa. Een van onze specialiteiten is het afhalen van tankcontainers van treinwagons, om die bij distributiecentra af te leveren. Klanten weten ons goed te vinden. Of ze nu in de Rotterdamse haven zitten of – ‘aan de andere kant van de lijn’ – in Italië, Oostenrijk of Zwitserland. Wij investeren in de relatie met die klanten en in de toekomst.”

Focus is zo belangrijk
Van der Sterre had bij het begin van dit bedrijf een duidelijke visie: “Als ik op de kerktoren klim wil ik al mijn auto’s kunnen zien rijden.” Die ambitie is niet uitgekomen, want de wagens rijden verspreid door Europa. Maar ze rijden wél de korte afstanden. “Ik geloof sterk in de voortgang van milieuverbetering door intermodaal vervoer. Op de lange afstanden zijn trein en binnenschip milieuvriendelijker. Zodra het prijsvoordeel van buitenlandse chauffeurs voorbij is, zul je daar nog een flinke groei gaan zien. Daar kunnen wij ons onderscheiden door speciale diensten.”

Duurzaamheid en kwaliteit
“Binnen onze mogelijkheden proberen wij zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te zijn. Opdrachtgevers van transport zoeken naar reductie van CO2-uitstoot in hun hele keten. Met twee ‘compressed natural gas’ trucks kunnen wij hen een afname van 90% leveren. Door met eco-combi’s te rijden (extra lange vrachtwagens) drukken wij brandstofverbruik ongeveer 25% per ton. En onze wagens zijn sowieso al modern. Uitgerust met boordcomputers waarmee wij onze chauffeurs ondersteunen met het vasthouden van een zuinige rijstijl. Met de vraag uit de markt en de mogelijkheden van de techniek is dé uitdaging het vinden en houden van goede chauffeurs. Daar leggen wij de nadruk op met aandacht en regelmatige trainingen voor onze mensen. En omdat er veel groei in ons bedrijf zit zijn wij volop aan het werven.”

Peter van der Sterre begon zijn eerste transportbedrijf rond zijn 21e. Met een grote belangstelling voor transport was hij begonnen aan een opleiding Agrologistiek en besloot tegelijkertijd zijn chauffeursdiploma te halen. Nadat de verkoop van dat bedrijf werd hij lobbyist voor de verladersorganisatie EVO. Maar hij kon geen nee zeggen toen hij toch weer benaderd werd door klanten met vracht. Zelf uittesten van de lobby-ideeën leidde tot een flink nieuw transportbedrijf.

VDS Logistics
Bredeweg 120A Zevenhuizen
T 0180 – 32 83 19
E [email protected]
I www.vdslogistics.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *