Black Snow maakt gebruiksvriendelijke applicaties die bedrijfsprocessen ondersteunen

In de wereld van software voor bedrijfsvoering is Black Snow eigenlijk heel erg anders. Met een bevlogen team van vriendelijke specialisten dragen zij onder andere bij aan het creëren van efficiëntere bedrijfsprocessen. In plaats van het inpassen van standaardsoftware creëren Hans van Dijk, Rob Flippo en Arjan van Dijk en hun medewerkers volledig maatwerk voor hun klanten. Gevraagd naar de leukste reactie van hun klanten zegt salesmanager Rob Flippo: “Wanneer ze zeggen ‘O, kan dat ook?!’.”

“Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar voor ons kan alles. Onze wereld is die van de ERP (Enterprise Resource Planning), ofwel de software om zoveel mogelijk geautomatiseerde processen binnen een bedrijf aan elkaar te knopen. Voor administratie, voorraadbeheer, boekhouding, productiesystemen, klantenbeheer, enzovoort bestaan vele verschillende soorten softwarepakketten. Maar juist de manier waarop een bedrijf die processen uitvoert en combineert maakt een bedrijf uniek. En dat knopen ze dan aan elkaar met Excel van Microsoft.”

Veel eerder moeten doen
“Wij zijn dol op de Excelcultuur”, zegt technical manager Arjan van Dijk, “De mate waarin een bedrijf kritieke processen in Excelsheets heeft gezet, geeft precies de beperking aan van standaard ERP-pakketten. Die werkwijze kunnen wij in zijn geheel in maatwerksoftware vangen. Zodra wij dat laten zien gaan klanten zeggen dat ze dat veel eerder hadden moeten doen.” De mensen van Black Snow kunnen zo de kwaliteit van dienstverlening omhoogtrekken. “Wij vervangen handmatige tussenstapjes en verbeteren zo de effectiviteit en efficiency.”

Maatwerk
“Software zie je niet, dus is het moeilijk om softwaremaatwerk te laten zien. Het is voor ons enorm belangrijk om het vertrouwen van de klant te winnen. Wij gaan tenslotte iets maken voor de bedrijfsvoering waarmee hij geld verdient. Wij krijgen vertrouwen door hem volledig mee te nemen in de bouw van de software. En zodra wij samen de eerste procedures geanalyseerd hebben gaan wij aan de slag met prototypes voor de automatisering. Wij willen dat onze voorstellen zoveel mogelijk heen-en-weer gaan tussen ons en de klant. Want met die onderlinge afstemming begrijpen wij steeds beter van elkaar wat de bedoeling is én zij wat de mogelijkheden zijn. En ook al zie je software niet, wanneer het opgeleverd is en draait vinden wij het prachtig dat wij iets gecreëerd hebben.”

Black Snow houdt kantoor in de uit 1954 daterende chocoladefabriek die onlangs geheel gerestaureerd werd. De kantoren zijn modern en open met veel glas. “Wij zitten hier met tien man verdeeld over drie units en wij verwachten dat aantal snel uit te breiden. Op dit moment hebben wij twee vacatures voor developers, maar bij iedere nieuwe opdracht zullen wij snel moeten opschalen.” Momenteel werkt Black Snow met klanten in de olie- en gasindustrie, de tuinbouw, onder laboratoria en in de telecom.

Black Snow
Baronie 54
2404XG, Alphen aan den Rijn
T 0172 – 76 09 32
E [email protected]
I www.blacksnow.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *