Bij AGF Siere gaat het licht nauwelijks uit

AGF Siere is in Leiden en omstreken een bekende naam door de vrachtwagens. Maar zou iedereen weten hoe het er precies aan toegaat bij deze groothandel in aardappelen, groente en fruit? Wat is, anno 2016, eigenlijk het bestaansrecht van een groothandel? Rijnstreek Business interviewt Han Bregman, sinds 1995 mede-eigenaar, maar al bijna veertig jaar ‘bij de zaak’.

In gesprek met Han Bregman wordt snel duidelijk waarom het hoogbejaarde bedrijf – opgericht in 1908 – zich uitstekend staande houdt in de moderne tijd:

“Siere is een heel slim spinnetje in een complex web van bedrijven. Wij verbinden vele leveranciers met een heleboel verschillende afnemers. In de afgelopen honderd jaar zijn er niet zo heel veel AGF groothandels in Nederland overgebleven. En Siere heeft als middelgroot bedrijf een breder assortiment dan menig andere. Wij zijn aangesloten bij een inkoopcollectief van niet meer dan tien andere AGF groothandels, maar staan voor de rest geheel op eigen benen.”

Assortiment, assortiment, assortiment
Om de groeiende variëteit aan afnemers te kunnen bedienen heeft Siere zich gespecialiseerd in een breed aanbod. “Wij leveren aan de traditionele groentespecialist en markthandels, maar ook aan horeca. En uit de hoek van de horeca komt de grootste vraag om variëteit. Daar zit de creativiteit van koks, van sap-bars en van kantinehouders. Zij sturen de vraag naar exotische producten. Daarin kunnen wij ons niet alleen staande houden, daarin groeien wij. Door het brede assortiment zijn wij vervolgens in staat om steeds meer maatwerk te leveren.”

Een breed assortiment betekent van alle soorten groenten en fruit de beste kwaliteit. “Die hebben wij natuurlijk, maar wij kunnen ook ‘klasse 2’ leveren voor soep of smoothies. Waar het om gaat is dat je precies datgene beschikbaar hebt wat de klant nodig heeft. Onze inkopers weten waar ze dat moeten halen.”

Bundelen is maatwerk
Wat Siere echt ijzersterk maakt is niet de opslag in moderne koelcellen, waar iedere soort op zijn eigen temperatuur wordt bewaard. Het is ook niet de uitstekend georganiseerde logistiek, met een eigen wagenpark dat aan alle milieunormen voldoet. Het is zelfs niet de uitgebreide automatisering van vraag en aanbod.

“Het brede assortiment stelt ons in staat om voor klanten bundels in soorten en maten samen te stellen. Bij ons op de Roosevelstraat komen de stromen samen die op speciale specificatie van de klant gesorteerd en samengebundeld de deur weer uit gaan. Van groot naar klein; van hotelketens die voor alle vestigingen een variatie van producten willen hebben tot fruitpakketten voor kinderdagverblijf of kantine. Wij doen zelfs aan cross-docking, waarbij de klant zelf aangeschafte goederen bij óns laat samenvoegen bij de spullen die wij leveren. Die bundelingsfunctie van de groothandel zal niet verdwijnen. ’s Middags rijden de vrachtwagens hier af en aan en loopt het bedrijf vol met medewerkers die de order picking doen. Een paar uur later gaat alles weer de deur uit. Dat gaat zo door tot middernacht.” Wanneer de inkopers ’s ochtends vroeg weer met de daghandel beginnen is het licht bij Siere nauwelijks uit geweest.

AGF Siere
Rooseveltstraat 27
2321 BL Leiden
E [email protected]
T 071-5769211
I www.siere.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam