Wonderland Kinderopvang: ‘Onze klanten zijn leuk!’

“Wanneer ouders ons zeggen ‘wij weten niet waar ons kind het vandaan heeft, maar zij/hij kan ineens iets nieuws’, dan hebben wij hoogstwaarschijnlijk iets goed gedaan.” Paula Bernsen, directeur van Wonderland Groep, vindt dat het de taak van het bedrijf is om de kinderen zoveel mogelijk te verrijken. “De basisbehoefte van ouders mag opvang zijn, maar wij willen meer bieden dan oppassen: de kleintjes tot vier jaar helpen wij met hun ontwikkeling, de kinderen tot twaalf jaar geven wij ervaringen waar ze thuis niet aan toekomen.”

“Onze klanten zijn allemaal leuk! Daar willen onze medewerkers dolgraag mee omgaan. Maar niet alleen omdat het schatjes zijn; onze medewerkers helpen de kinderen zich te ontwikkelen. De medewerkers hebben een (sociaal)pedagogische achtergrond. Zij zijn per vestiging zelf verantwoordelijk voor het programma van activiteiten dat dagelijks aangeboden wordt. En die activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van het kind. Zij laten de kinderen dingen ontdekken, leren ze vaardigheden en verrijken ze met nieuwe ervaringen.”

Paula Bernsen zorgt vanuit een klein hoofdkantoor met slechts tien deeltijdkrachten dat de medewerkers van de lokale vestigingen zelfstandig hun zaken kunnen regelen. “Wij geven iedere locatie heel veel ruimte. Wonderland blijft echt decentraal georganiseerd. Dat vinden wij belangrijk voor het werkplezier van de medewerkers. Zij zijn het tenslotte die onze dienstverlening invullen. En hun contact met de ouders is veel beter wanneer zij kunnen vertellen over activiteiten die echt van zichzelf zijn. Dat geeft ouders weer een beter gevoel over de directe band die medewerkers met de kinderen hebben.”

In de afgelopen jaren kreeg ‘de kinderopvang’ twee klappen: de overheidsbijdrage aan kinderopvang is fors gekrompen en ouders verloren hun banen. Ook de regelgeving over de veiligheid van de kinderen en het opleidingsniveau van medewerkers groeide. “Wonderland heeft de klappen goed opgevangen”, zegt Bernsen. “Wij hebben nauwelijks mensen ontslagen. De tegenslag in de markt hield ons juist scherp, en bood uitbreidingskansen. De groeiende regelgeving benadrukte onze toch al kwalitatieve aanpak.

Verder zijn wij natuurlijk een commercieel bedrijf. Dus naast de focus op ontwikkeling van het kind bieden wij ook andere extra’s. Het klinkt misschien eenvoudig, maar de fysieke ruimte van onze groepen is vaak ruim twee keer zo groot als wettelijk voorgeschreven. Ook waren wij het eerste bedrijf dat buitenschoolse opvang combineerde met zwemlessen.”

Wonderland Kinderopvang
Wonderland Kinderopvang heeft zes vestigingen: één kinderdagverblijf en twee buitenschoolse opvanglocaties in Hillegom en vier buitenschoolse opvanglocaties in Leiden. Zowel in Leiden als in Hillegom biedt Wonderland – in samenwerking met een lokaal zwembad – de gelegenheid voor zwemlessen tijdens de opvanguren. Tijdens de schoolvakanties gaat de opvang gewoon door, dan altijd met speciale vakantieprogramma’s. De Wonderland Groep heeft daarnaast vestigingen in Noordwijk, Hilversum, Breukelen en Baarn en een Zorg BSO voor meervoudig gehandicapte kinderen in Leiden.

Wonderland Kinderopvang
Vondellaan 45
2332 AA, Leiden
T 085 – 273 34 40
E [email protected]
I www.wonderlandkinderopvang.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *