Notariskantoor Kruis-Sweere: “Mensen verwachten terecht dat je aandacht aan ze geeft”

“Als in het TV-programma Radar wordt gezegd dat je in het een of andere geval je testament moet veranderen,” zegt Colette Kruis-Sweere, “dan staat de volgende dag de telefoon hier roodgloeiend. Voor het overige valt onze ‘markt’ helemaal niet te beïnvloeden.” Hoe houd je in die omstandigheden je bedrijf bloeiend? “Onze enige vrijheid is de prijsstelling van onze diensten en de hoeveelheid service die je daaromheen levert. En ik vind bij mensen thuiskomen best een goede service.”

“Een van de belangrijkste zaken die wij als kantoor voor onze klanten hebben geregeld is de toegankelijkheid van het kantoor. Als mensen niet naar ons toe kunnen komen, dan gaan wij bij hen thuis op bezoek. Als klanten overdag werken, dan kunnen ze iedere donderdagavond bij ons terecht. En wanneer klanten vaak van huis zijn (vissers uit Katwijk bijvoorbeeld; red.) dan kunnen ze een keer per maand bij op zaterdag bij ons langskomen. Heel eenvoudig, maar o zo effectief.”

Wat Kruis-Sweere de ‘familiepraktijk’ noemt bestaat uit huwelijk, samenleving en echtscheiding, voogdijregelingen, schenkingen en volmachten en verder alles dat met nalatenschappen te maken heeft. ‘Estate planning’ is een specialisme in de familiepraktijk en is gericht op de optimale manier om bezit aan volgende generaties door te geven. “Dat zijn lange trajecten, waarbij je inzicht krijgt in het hele hebben en houden van een familie en in alle complexe zaken die daarop van invloed zijn. Ik streef naar voldoende persoonlijke aandacht en betrokkenheid, waarbij ik tijd neem om met mijn expertise het maximale resultaat te krijgen. Ik vind het geen enkel probleem wanneer dat langer duurt dan gedacht.”

Een notaris is niet commercieel
“Ik doe niet aan ‘aanbiedingen’. Na 2003 waren er wel notarissen die een tuinset cadeau gaven bij een akte, of heel lage prijzen gingen rekenen voor de akte, maar verzwegen dat ieder begeleidend gesprek berekend zou worden. Daarmee help je niemand. Wij proberen gekend te worden als een kantoor dat moeilijke dingen duidelijk uitlegt. Ik schrijf columns in de ouderenbladen en maak mijzelf zichtbaar in het dorp. Daar gaan klanten echt niet meteen over bellen, maar als het nodig is weten ze waar ze terecht kunnen.”

Notariskantoor Kruis-Sweere
Mevrouw mr. Kruis-Sweere noemt haar kantoor ‘jong’. Maar zij trad in 2003 in dienst bij een kantoor dat zijn wortels in 1630 heeft. Samen met twee kandidaat-notarissen en twee kantoormedewerkers is dit niet het enige notariskantoor van Noordwijk. Toch is het notariaat geen gewone bedrijfstak. Als ‘ambtenaren van de Kroon’ kunnen – en willen – notarissen niet té commercieel gaan doen. “Sinds de wijziging van regels in 2003 zouden wij kunnen gaan stunten met onze prijzen. Maar dat vind ik niet bij het vak passen. Ik wil gewoonweg dat klanten bij ons terugkomen, omdat ze tevreden zijn.”

Notariskantoor Kruis-Sweere
Voorstraat 85
2201 HP  Noordwijk
T 071 – 364 0100
E [email protected]
I www.notariskruissweere.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *