More Marine zeilt hoog aan de wind

Een van de belangrijkste tips om meer geld te verdienen aan handel is: ‘cut out the middle man’. Een economische waarheid die in het tijdperk van internet veel groothandels flinke zorgen oplevert. Rob Morelisse en Jan-Pieter Botman van More Marine in Leimuiden maken zich geen zorgen. Zij hebben hun plek van ‘middle man’ zo versterkt dat ze onmisbaar zijn.

More Marine is in 1998 gestart door Rob Morelisse omdat hij een gat in de markt zag tussen fabrikanten van dekbeslag en afnemers. “De afnemers van het bedrijf waar ik werkte kregen onvoldoende antwoord op specialistische vragen over de toepassing van materialen. Wanneer je een schip optuigt krijg je te maken met het berekenen van de krachten die door de zeilen op de tuigage worden uitgeoefend. Dat zijn complexe vraagstukken. Daarnaast wil je dat je tuigage goed past bij de rest van het scheepsdesign.More Marine specialiseerde zich in het opbouwen van kennis van systemen en mogelijkheden. Werven en ‘tuigers’ kunnen wij nu helpen de beste oplossing te vinden voor de vraag van hun klant.”

Service voor klant en fabrikant
”De vragen die werven en ‘tuigers’ stellen leiden wij weer door naar de fabrikanten. Dat is voor de fabrikanten verschrikkelijk handig, want die kunnen meestal niet zelf de marktvraag op kwaliteit of hoeveelheid inschatten. Hoewel het vaak wel wereldmerken zijn, zijn het over het algemeen geen grote bedrijven.” More Marine zit nu stevig midden tussen klanten en fabrikanten. Dat gaat zelfs zover dat zij degenen zijn die bijzondere klantvragen vertalen in productieopdrachten voor fabrikanten. “Wij benadrukken naar beide kanten in de keten dat wij het samen doen.”

Integratie bij de betere winkeliers
Als groothandel levert More Marine ook aan een serie gerenommeerde watersportwinkels in de hele Benelux. En ook die winkels leunen steeds sterker op de expertise van het bedrijf. Niet alleen wat betreft productkennis, maar ook wat betreft levering. Jan-Pieter Botman: “De trend in de markt is dat goede winkels steeds groter worden. Hun winkelsystemen zijn professioneler met voorraadsystemen en goede e-commerce. Bij die winkels kunnen wij veel verder gaan dan de spullen op de stoep zetten. MoreMarine verzorgt zelf de producttesten, wij produceren video’s van de producten en leveren er foto’s bij.Men laat ons de schapinrichting verzorgen en zelfs de artikelen met alle details direct in hun voorraadsystemen zetten. Ook dat is service aan de klant.”Als ergens geldt dat een systeem zo sterk is als de zwakste schakel, dan geldt dat wel in de zeilerij.

MoreMarine
More Marine is importeur en groothandel van technische artikelen voor de watersport. Voor vele merken van dekbeslag (klemmen, blokken, kikkers, lijnen), veiligheidssystemen en zeilaccessoires is het bedrijf exclusief vertegenwoordiger in de Benelux. Met hun kennis van het zeilen en van techniek vervullen zij een essentiële rol tussen fabrikanten enerzijds, winkels, werven en ‘tuigers’ anderzijds.

More Marine
Waaier 44
2451 VW Leimuiden
T 0172 – 50 68 20
E [email protected]
I www.moremarine.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *