Bloemenhuis Pietersen: Geen gewone bloemenwinkel

Michael Pietersen zwaait sinds 2007 de scepter over het familiebedrijf dat al veertig jaar bestaat. En hij heeft in die negen jaar nog niet stilgezeten. Want behalve de hoofdvestiging in Noorden zijn er ook winkels in Nieuwkoop en Ter Aar. Verder belevert hij zeven supermarkten, heeft de winkel een eigen bezorgservice en verzorgt hij bloemenabonnementen.  In Noorden zijn er maandelijks workshops en hij runt twee webshops. Drie keer in de week koopt hij zelf in op de veiling. 

Pietersen hoef je niet te vragen ‘hoe ver ga je voor je klant?’, hij gaat met zijn collega’s héél ver. Ontwikkelingen in de markt volgt hij op de voet en als de gemeente de Voorweg afsluit voor werkzaamheden, dan gaat hij zelfs zo ver om een nieuwe winkel te openen. Pietersen: “Het enige dat wij als bedrijf niet redden is een koopzondag. Maar voor de rest zorg ik dat wij onze klanten optimaal bedienen, van veiling tot voordeur. Drie keer per week zit ik zelf tussen de handelaren ‘voor de klok’. Met de hoeveelheden die ik nodig heb kan ik goede prijzen krijgen. En ik kan zelf toeslaan wanneer er bijzondere bloemen of mooie aanbiedingen voorbijkomen.”

Zelf kansen maken
“Ik zie overal kansen, maar ik kan niet alles tegelijk. De bezorgservice die wij sinds februari in samenwerking met plaatselijke ondernemers hebben levert mij vooral heel veel tijd op. Dat is niet alleen fijn voor de klanten, maar geeft mij ook de gelegenheid om weer andere zaken op te pakken. De volgende klus is het herinrichten van de winkel in Noorden en het verbouwen van de kas. Daar komt een assortiment in van alle mogelijke spullen die je nodig hebt in de tuin. Dat wordt een mooie aanvulling op ruim 1.000 m2 buitenpresentatie van tuinplanten.”

Marketing
“Wij trekken aandacht voor ons bedrijf. Van oudsher adverteren wij in de lokale bladen en verspreiden wij huis-aan-huis flyers. Daar is het adverteren via Facebook en het rondsturen van e-mailnieuwsbrieven bijgekomen. Die laatste twee gebruik ik bijvoorbeeld wanneer ik een mooie aanbieding op de veiling heb kunnen inkopen. Zo’n actie is zelf ook weer een vorm van reclame. Ik vind het leuk wanneer mensen dan vragen ‘hoe wij dat weer doen’. Tenslotte proberen wij altijd deel te nemen aan acties van scholen of verenigingen in de buurt. En ook onze leveringen aan supermarkten zijn reclamedragers: op die boeketten zit ónze sticker.”

Bloemenhuis Pietersen
Bloemenhuis Pietersen is dé bloemenspecialist van Nieuwkoop, Ter Aar & Noorden. Ooit begonnen met emmers langs de weg, waar je je guldens in een apart potje kon achterlaten, is het nu een volwaardig concept met ‘clicks en bricks’. “Die twee – onlineverkoop en verkoop in de winkel – moeten natuurlijk samen blijven bestaan. Mensen willen bloemen toch zien en ruiken, maar via Facebook en de webshop kan ik wel goed laten zien wát er leverbaar is.”

Bloemenhuis Pietersen
Voorweg 40A
2431 AP Noorden
T 0172 – 40 85 30
E info@ bloemenhuispietersen.nl
I www.bloemenhuispietersen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *