Nieuw permanent strandpaviljoen: Zilt in Katwijk

Met de opening van strandpaviljoen Zilt, in april, heeft Katwijk er weer een nieuw permanent restaurant op het strand bij. “Het strandgevoel is zoals in elke strandtent, maar wij combineren dit met de luxe van een grand café en een eigentijdse uitstraling,” zegt eigenaar Jan Schipper niet zonder trots.

Het feit dat Zilt het hele jaar geopend is, biedt veel meer mogelijkheden, legt Jan Schipper uit. “Iedereen kan hier nu altijd binnenlopen, ook mensen in een rolstoel, en we kunnen hier elk denkbaar feest organiseren; voor dertig personen maar ook voor driehonderd mensen. We hebben al veel aanvragen voor feesten binnen.”

Dat kan een bruiloft zijn, waarvoor Jan Schipper, zijn vrouw Cocky en hun zonen Jan en Dirk zogeheten weddingdeals hebben bedacht. Maar ook voor een bedrijfsfeest is Zilt, dat ongeveer 1000 m2 groot is inclusief het 400 m2 grote terras, een uitgelezen plaats. Al is het maar vanwege de locatie op het strand en het uitzicht op zee, dat dankzij de brede ramenpartij met dubbel glas, extra mooi is.

Zakenlunches
Jan Schipper: “Doordat een deel van het restaurant een verhoogde vloer heeft, kunnen we het deels afzetten, desgewenst met een scherm, zodat je in alle rust rond de bar of in comfortabele zitjes kunt borrelen en eten. In het najaar en in de winter kun je er ook rond de openhaard zitten. We hebben twee toiletgroepen, aan elke kant van het restaurant één, zodat mensen elkaar ook wat dat betreft niet in de weg hoeven te lopen. Verder is Zilt heel geschikt om af te spreken voor een zakenlunch of een etentje. Voor de dagjesmensen op het strand hebben we een apart afhaalpunt, zodat ook zij altijd binnen kunnen lopen voor een ijsje of een drankje.”

Met de opening van het jaarrond paviljoen verplaatst horeca-ondernemer Jan Schipper zijn zakelijke activiteiten grotendeels naar het strand, nu de restaurants Sunset Boulevard en The Comedie overgegaan zijn in andere handen. Alleen Friends op de boulevard blijft eigendom van de familie Schipper. Jan Schipper: “De parkeergarage is een plaatje geworden, maar van de boulevard zelf heeft de gemeente Katwijk een groot zwart gat gemaakt. Afgezien van het evenementenplein is er weinig te beleven op de boulevard. Daarmee doet de gemeente de opgeknapte boulevard tekort. Dat vind ik erg jammer.”

Nieuwe generatie
De opening van Zilt is aanleiding om de vierde generatie Schipper te presenteren: Dirk en Jan jr., zonen van Jan Schipper: “Gelukkig hebben mijn zonen ook horecabloed. Zij gaan Zilt runnen en hebben er heel veel zin in om er een succes van te maken.” Het nieuwe strandpaviljoen ligt ter hoogte van de Katwijkse vuurtoren, naast strandtent Sunset Beach. Strandtent ’t Zeepaviljoen is in maart definitief afgebroken.

Strandpaviljoen Zilt
Boulevard Zeezijde 37
2225 BB Katwijk
T 071 – 407 41 98
E [email protected]
I www.ziltstrand.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam