Zes redenen om bij Latour te dineren

Over dineren bij sterrenrestaurant Latour in het Noordwijkse Grand Hotel Huis ter Duin bestaan de nodige vooroordelen. Maître/sommelier Stan Kerckhoffs en chef-kok Marcel van Lier, beiden in Limburg geboren, geven zes argumenten waarom Latour juist een goede keus is, met name ook voor zakelijke gasten. “Eén van onze grootste pluspunten is de bereikbaarheid.”

De keuken in Latour is verrassend modern
“Qua eten is alles mogelijk bij ons. We combineren het klassieke van het hotel met een eigentijdse keuken, die een behoorlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt de afgelopen jaren. Mijlpaal is de toekenning van de Michelinster in 2005 die we tot op de dag van vandaag hebben weten te behouden. Onze keuken wordt omschreven als Frans met uitstapjes naar andere wereldkeukens, onder andere uit het Verre Oosten zoals de Japanse keuken. Verder laten we ons inspireren door de Noordzee, waarop gasten vanuit het restaurant een prachtig uitzicht hebben. De keuken in combinatie met de gastvrijheid en de ligging maken het plaatje compleet.”

De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend
“Mensen denken dat Latour heel duur is, maar dat is niet zo. De prijs valt reuze mee in vergelijking met collega-restaurants elders in het land. Het klassieke imago is iets uit het verleden. Dat zie je bijvoorbeeld aan onze wijnkaart. Natuurlijk staan daar dure flessen op, maar we hebben wijn in alle prijssegmenten. Lekker en betaalbaar gaan prima samen. Sterker, het is vaak leuker en interessanter om eens zo’n wijn te proberen. Michelin stond in het verleden voor klassiek en stijfheid, maar dat is niet meer zo. De inspecteurs kijken, behalve naar de keuken en de gastvrijheid, ook naar de sfeer en de beleving. De Michelinster en een titel als meester-gastheer zien we als een internationale waarborg voor kwaliteit, waardoor mensen zich niet moeten laten afschrikken. De eretitels helpen ook om goed gekwalificeerde mensen te vinden, die zich bij ons verder kunnen ontwikkelen in het vak.”

Continuïteit wordt met hoofdletters geschreven
“Wij werken respectievelijk zestien jaar (Marcel van Lier, red.) en dertien jaar (Stan Kerckhoffs, red.) bij Latour. Het bedenken van mooie wijn-spijscombinaties doen we in goed overleg en samen zorgen we voor de Limburgse warmte en gastvrijheid. Ook veel andere leden van ons team werken al langere tijd bij ons, met daaromheen regelmatig nieuwe gezichten die voor een frisse wind zorgen. We krijgen de vrijheid van de directie en de familie om het restaurant als een eigen zaak te runnen. Dit alles zorgt voor continuïteit, zoals bij restaurants waar de eigenaar zelf al jarenlang in de keuken staat. De beoordelaars van Michelin kijken ook naar dit soort zaken. Een chef-kok die te vaak afwezig is, wordt als negatief beoordeeld. Natuurlijk moet je de naam van je restaurant uitdragen en bijvoorbeeld workshops geven, maar mensen komen juist voor de chef naar een sterrenrestaurant. Dat betekent dus dat je er moet zijn.”

Latour is goed bereikbaar en heeft uitstekende parkeerfaciliteiten
“We liggen heel centraal midden in de Randstad en vlakbij luchthaven Schiphol. Wat we voor hebben op steden als Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag is dat we gemakkelijk bereikbaar zijn en dat gasten van Latour hier gratis kunnen parkeren op het parkeerterrein en in onze parkeergarage. Dat is misschien wel een van onze grootste pluspunten vergeleken met soortgelijke restaurants in de grote steden. De drempel om bij ons binnen te stappen, wordt steeds lager.”

Latour is uitstekend geschikt voor zakelijke gasten
“Er is behoorlijk veel ruimte tussen de tafels. Dit zorgt ervoor dat onze gasten veel privacy hebben. Dat is ideaal voor mensen die tijdens het eten iets zakelijks willen bespreken. Ook voor grotere groepen is Latour heel geschikt. Mensen kunnen in het restaurant zelf terecht, maar we hebben ook aparte ruimtes voor private dining. Alles is bespreekbaar bij ons, ook qua budget. Desgewenst serveren we ook twee of drie gangen. Het hoeft niet altijd een avondvullend diner te zijn. Niet elke zakelijke gast zit hier op te wachten. Het komt regelmatig voor dat zakelijke gasten om zes uur beginnen en om acht klaar zijn.”

Latour is meer dan alleen dineren   
“Het voordeel van een restaurant in een hotel als Huis ter Duin is dat we allerlei andere voorzieningen kunnen aanbieden aan onze gasten, denk aan ons beautycenter en onze wellness-voorzieningen. Voor informele afspraken kunnen mensen terecht in onze sfeervolle lounge op de begane grond, waar ’s winters de open haard brandt, of op warmere dagen buiten op een van onze terrassen. En voor wie na het diner wil blijven slapen, is er natuurlijk altijd een bed beschikbaar. Zakelijke gasten kunnen hun zakelijke bijeenkomst bovendien prima combineren met een privé bezoek. Terwijl de man vergadert, kan zijn echtgenote van onze wellness genieten, waarna ze ’s avonds samenkomen in Latour om lekker te dineren.”

Restaurant Latour
Grand Hotel Huis ter Duin
Koningin Astrid Boulevard 5
2202 BK Noordwijk
T 071 – 365 12 39
E [email protected]
I www.restaurantlatour.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *