Startschot Sterkste Schakel Kring Rijnland

Samen staan we sterker! Onder dat motto start per 1 januari 2015 de Reus media met de Sterkste Schakel Kring Rijnland. We spraken met Harry de Reus, initiator en Marjolijn de Leeuw, de kersverse secretaresse van de kring.

Klantgerichtheid zit in je DNA

De Reus: “De Sterkste Schakel Kring Rijnland is veel meer dan alleen een netwerkclub! Je zou het eigenlijk een club van gelijkgestemde ondernemers kunnen noemen die allemaal service en klantgerichtheid in hun DNA hebben. Ondernemers die van nature uitgaan van de behoeftes en wensen van de KLANT. Klantgerichtheid is immers moeilijk te leren. Waar het om gaat bij leden van deze nieuwe kring is de oprechte interesse voor de klant. Iedere klant als een belangrijke klant behandelen. De klant ontzorgen. Meer doen dan er door de klant verwacht wordt. Oprechte interesse tonen. Elke directeur of manager is zich daar bewust van, maar niet elke directeur of manager voert het goed uit. Klanten zijn individuen met persoonlijke voorkeuren en gewoonten. De belangrijkste succesfactor voor organisaties zijn werknemers die zowel in hun houding als in de uitoefening van hun werkzaamheden klantgericht zijn. Zij zijn bepalend voor de trouw van bestaande klanten en het binnenhalen van nieuwe klanten. Succesvolle ondernemingen letten op een aantal factoren in hun personeelsbeleid. Ze nemen mensen aan die in staat zijn een band met klanten op te bouwen”.

Jurytraject

Heel veel organisaties denken klantgericht te zijn, maar zijn dit (nog) niet. Een onderneming kan zich pas bij de Sterkste Schakel Kring aansluiten als hij of zij eerst het gehele jurytraject van de jaarlijkse Sterkste Schakel Verkiezing heeft doorlopen. Marjolijn de Leeuw: “Bedrijven die sinds de start van Sterkste Schakel in 2004 aan de verkiezing hebben deelgenomen breng ik de komende maanden persoonlijk een bezoekje. En daarbij maakt het niet uit of ze wel of niet gewonnen hebben. Het feit dat ze genomineerd zijn door hun eigen klanten, geeft al aan dat zij uitblinken in klantgerichtheid en dat ze hun klant echt van dienst willen zijn”.

Regionale LinkedIn

Marjolijn vervolgt: “Ik verwacht dat veel ondernemers zich bij onze kring gaan aansluiten. Niet alleen vanwege het schitterende (DGA)netwerk waar ze in terecht komen, maar vooral omdat het allemaal ambassadeurs zijn op het gebied van klantgericht ondernemen. In tal van uitingen zullen we de leden van de Sterkste Schakel Kring Rijnland onder de aandacht brengen van het grote publiek. Zij zijn immers een voorbeeld voor andere bedrijven in de regio. Zo wordt er in 2015 in elke uitgave van Rijnstreek Business een paginagrote advertentie geplaatst waarin alle (nieuwe) leden aan het publiek worden gepresenteerd. Ook zal er een speciale website worden gelanceerd waar alle leden elkaar kunnen vinden compleet met bedrijfsprofiel, foto en mogelijkheden om je eigen persberichten te plaatsen en om je aan te melden voor een Sterkste Schakel evenement. Je kunt het een beetje vergelijken met een platform als Facebook en LinkedIn, maar dan regionaal opgezet en zeer eenvoudig in gebruik. In het persoonlijke gesprek bij de ondernemer krijgt iedereen van mij tips hoe ze dit platform het beste kunnen inzetten”.

Regionale bedrijvigheid verbinden

De Reus vervolgt: “Veel Rijnlandse ondernemers kennen hun eigen regio amper en denken dat hun markt ophoudt bij de lokale grenzen. Helaas zijn er anno 2014 nog steeds ondernemers in Alphen aan den Rijn die Katwijk als een vesting zien, waar men als onbekende onmogelijk binnen kan komen. Andersom denken veel Katwijkse ondernemers dat Alphen aan den Rijn nog steeds dat boerendorp is met dat leuke stationnetje. Wat er aan bedrijvigheid de laatste twintig jaar is bijgekomen is ze geheel ontgaan. Onze missie met de Sterkste Schakel Kring is de ondernemers uit de hele regio Rijnland met elkaar te verbinden, met elkaar kennis te laten maken en de onderlinge vooroordelen weg te nemen. Dat doen we nu jaren al met ons zakenblad, met onze website, met de verkiezing en straks dus ook met een ondernemersclub”.

Direct vanaf de start wordt de Sterkste Schakel Kring Rijnland in drie regio’s opgestart. Dit zijn de regio’s Alphen/Bodegraven, regio Leiden/Katwijk en de regio Bollenstreek/Nieuw Vennep. De Reus: “Binnen elke regio zullen we minimaal 2x per jaar een leuk evenement organiseren, waarbij alle leden welkom zijn. Je kunt er als lid bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de evenementen te bezoeken die in je eigen regio plaatsvinden, maar dan laat je dus veel contacten in je directe omgeving liggen. En dat is een gemiste kans.

Ook wil de kring in de toekomst voor haar leden interessante cursussen en workshops aanbieden. Maar ook kleinschalige evenementen zoals wijn-of whiskeyproeverijen. Marjolijn, zal in haar gesprekjes de komende maanden samen met de ondernemers inventariseren, wat men leuk vindt, zodat later in januari een leuk gevarieerd programma aan de leden gepresenteerd kan gaan worden. Marjolijn ten slotte: “Ik sta te popelen om de ondernemers te bezoeken. Ik heb er echt heel veel zin in. Mijn doel? Ik hoop dat we met zo’n vijftig tot honderd leden kunnen starten. Dat zou geweldig zijn!”

Wat biedt de Sterkste Schakel Kring?

Events

Leden zijn welkom op ALLE Sterkste Schakel Events, zowel lokaal als regionaal en kan men dus in contact komen en netwerken met andere leden. Minimaal zullen er per jaar 6 evenementen worden georganiseerd. De locaties van deze events zullen met een verfijnde ‘smaak’ worden geselecteerd, waarbij stijl, klasse, laagdrempelig, verrassend en bijzonder de uitgangspunten zullen zijn.

Website

Leden krijgen een exclusief bedrijfsprofiel op de Sterkste Schakel website met foto, logo en info over het bedrijf zodat men eenvoudig door de juiste mensen gevonden kunnen worden. Leden krijgen het exclusieve recht nieuwsberichten en events op de website te publiceren. Deze zullen ook nog eens verspreid extra hun weg vinden via de social media netwerken (+20.000 bereik!)

Promotie

Leden van de Sterkste Schakel Kring zullen middels een imago campagne onder de aandacht gebracht worden van het grote publiek via het zakenmagazine Rijnstreek Business. Daarnaast ontvangen leden het zakenmagazine Rijnstreek Business 10x per jaar en jaarlijks rondom de Grande Finale van de Sterkste Schakel Verkiezing de Sterkste Schakel Special.

De Sterkste Schakel Kring van Rijnland bestaat uit drie regionale kringen te weten:

Sterkste Schakel Kring Bollenstreek/Nieuw Vennep
Sterkste Schakel Kring Leiden/Katwijk
Sterkste Schakel Kring Alphen/Bodegraven

Je kunt lid worden van de kring in de regio waarbinnen het bedrijf gevestigd is en je bent daarmee automatisch lid van de Kring Rijnland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *