De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse: Echt weer een Mercedes-Benz!

Je houdt van het merk Mercedes-Benz of niet en dat maakt de keus voor een zakenauto van Duits fabricaat ook weer makkelijk. De één is elegant, de ander wat anoniem en Mercedes-Benz is duidelijk een ‘echte mannenauto’ , zal ik maar zeggen.

Door: John Vroom 

Alles aan de auto is wat groter, wat robuuster en wat opvallender. Kijk maar naar die grille met dat weinig subtiele logo in het midden. Dat is naar mijn idee Mercedes-Benz en de nieuwe C-Klasse is precies zoals hij ooit bedoeld is in de jaren 19toen. Dit nieuwe model is zo’n 10 centimeter langer geworden dan zijn voorganger en dat merk je je met name achterin. Voorin zat je al vorstelijk en nog steeds in de royale stoelen. Het dashboard ziet er minder strak, maar eveneens royaal uit. Mooi ontworpen kloeke klokken met eveneens een royaal middenconsole met een groot multimediascherm. Het gebruikte materiaal is van een bijzonder hoge kwaliteit en het geheel straalt een zekere rust uit en datzelfde ervaar je ook aan de buitenkant van deze C-Klasse. Ook in het rijgedrag herken ik de oer-Mercedes weer helemaal. Geen hitsig rijgedrag, maar rustig en comfortabel, soepel en toch strak. Dan moet je wel van de Eco, Sport of Sport Plus knop afblijven, want die beïnvloeden dat gedrag weer enigszins. En dan heb ik het nog niet eens gehad over al die veiligheidsopties die op deze C-Klasse zitten of besteld kunnen worden. Echt weer een Mercedes-Benz!

Jan Willem Cox, Mercedes-Benz Leiden: ‘Modern en innovatief’

“Als pionier in zijn segment inspireert de C-Klasse met een unieke combinatie van modern design en eindeloos veel innovatieve aspecten, zoals het LED Intelligent Light System met welkomstverlichting. Het sportieve karakter, het luxueuze interieur en de innovatieve assistentiesystemen van Mercedes-Benz Intelligent Drive leggen de lat steeds hoger”, volgens verkoopadviseur Jan Willem Cox van Mercedes-Benz Leiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *