Volvo V40 D4: ”Goede grip op de weg”

Dat de bijtelling zo langzamerhand het verkoopsucces van automerken en modellen bepaalt is ook bij de fabrikanten duidelijk geworden en daarom introduceert Volvo de V40 in de D4 versie die weer een 14% bijtelling bij dit model mogelijk maakt met een handgeschakelde zesbak.

Door: John Vroom 

Als u kiest voor de achttrapsautomaat wordt de bijtelling 20%. Ondanks de 190 pk is het lage verbruik en de bijbehorende lage uitstoot te danken aan de nieuwe DRIV-E turbodiesel. Over de V40 zelf hoef ik natuurlijk niet zo veel meer te vertellen, want die heeft zichzelf wel bewezen in de loop der tijd.

Voordeel van deze Volvo is dat hij jeugdig en sportief oogt. Herkenbaar Volvo neusje met ranke oplopende lijnen, eindigend in een eigenzinnige Volvo kont met veel glas en boomerang-achtige achterlichten. Het interieur ziet er goed uit. Mooi design dashboard, met het zwevende middenconsole.

Opvallend is de digitale meterdisplay, waarbij je kunt kiezen of je de snelheid analoog of digitaal wilt aflezen en dat weer met de toerentalinfo. De stoelen zien er niet alleen fraai uit wat ontwerp betreft, maar ze zitten ook prima. Meestal zijn Volvo’s wat op comfort ingesteld, maar deze V40 is lekker strak afgeveerd met een wat zwaarder aanvoelende stuurbekrachtiging, zodat er een dynamisch rijgedrag ontstaat met een goede grip op de weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *