Column Michel Steltman: More App een voorbeeld van mobiele innovatie

Als je de gemiddelde Nederlander vraagt waar het Internet vandaan komt, dan gaat het al snel over Amerika. Onterecht, want ook Nederland doet enorm goed mee in de Internationale Online business. Amsterdam is de grootste mainport voor internet verkeer. En Nederland heeft dan wel geen Google of Apple, maar wel bedrijven die slimme en innovatieve business oplossingen maken.

Ik licht er deze keer zo’n parel uit: het Leiderdorpse More App, dat onlangs de Eurocloud award won en genomineerd is voor de sterkste schakel. Moederbedrijf Distel Software specialiseert zich al vele jaren in het maken van maatwerk software en heeft naam en faam gemaakt in de automatisering van tuinbouwbedrijven. Distel kwam 2 jaar geleden op het idee van de More App, een slimme app voor MObiele REgistratie (vandaar de naam). Het idee is briljant door zijn eenvoud. Echt zoín idee waarvan je later denkt ‘had ik dat maar bedacht’. More maakt het papierloze kantoor werkelijkheid. De wereld wordt namelijk nog steeds overspoeld met papieren formulieren. Die kosten per stuk gemiddeld zo’n € 2,50 voor invoer en verwerking. More zorgt ervoor dat je als bedrijf met een paar klikken die papieren formulieren zelf kunt vervangen door digitale versies, die je op elk mobieltje of tablet kunt invullen. Het slimme is dat bij dat invullen de tijd, plaats, en de invuller mee worden gecodeerd zodat de data authentiek is. Je kunt ook fotoís meesturen. En als je even geen bereik hebt is de app slim genoeg om de invoer vast te houden tot je weer online bent. En dat voor € 0,25 per formulier, zonder verdere kosten. Zo kun je zonder investeringen beginnen met digitale verwerking.

Ik geloof sterk in kleine stappen, simpele toepassingen en laagdrempelige oplossingen als de More App. Zo is tenslotte de hele internet economie ontstaan, kijk maar naar Whatsapp. Volgens mij gaat More het nog ver schoppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *