De nieuwe MINI Coupé Cooper S: Sportief en Supersnel

We hebben de MINI Coupé Cooper S al eens belicht als Droomauto. En ik moet eerlijk zeggen dat ik deze Coupé, als echte MINI fan uit de jaren 60, toen eigenlijk maar niks vond. De Pepperwhite MINI anno nu van mijn vrouw Top, maar dit soort varianten?

Maar ja, in een tijd van Hybride en Elektrisch rijden ga je als liefhebber van het ‘echte’ autorijden toch zoeken naar merken die mij wel een kick geven en dan ga je deze MINI Coupé toch met andere ogen bekijken. Een echte zakenauto? Nee, dat niet, maar sommige beroepen kunnen zich permitteren iets af te wijken van het traditionele. Je maakt natuurlijk wel een statement met deze MINI. Emotie, beleving, genieten, eigentijds, klasse, noem maar op. Ja, je moet het durven en waarom ook niet, er is al genoeg gesomber in zakenland. En het grappige is dat al je het kostentechnisch bekijkt, het reuze meevalt.

Kartgevoel

Ik realiseer mij dat ik eigenlijk nog niets over deze MINI Coué Cooper zelf verteld heb, maar moet dat eigenlijk nog wel. Een supersnelle tweezitter met een verrassend grote kofferbakruimte. Superscherp sturend en boterscherp schakelend. U weet wel, het bekende kartgevoel. Kwalitatief natuurlijk wel een echte MINI met de Duitse degelijkheid van moeder BMW. Ik zou zeggen, ga gewoon zakelijk genieten en rij eens langs bij Van Poelgeest in Katwijk.

Facts

Motoren
Benzine: MINI Cooper 122pk / MINI Cooper S 184pk / MINI John Cooper Works 211pk
Diesel: MINI Cooper SD 143pk

Afmetingen

Lengte 3.73m
Breedte 1.68m
Hoogte 1.39m

Inhoud

Bagageruimte 240l
Bezinetank 50l

De Dealer

“Fascinerend hoe deze tweezitter het handzame formaat van MINI combineert met een zee van ruimte. Onder het helmvormige dak zit een High Tech cockpit. Met daarachter een enorme bagageruimte. En wat van buiten niet te zien is; de nieuwe MINI Coupé beknibbelt alleen op verbruik en emissie”, volgens Vestigingsdirecteur Michel Heus, van MINI Service dealer Van Poelgeest in Katwijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *