Whisky…Walhalla!

Whisky is er in vele vormen, Graan, Blend, Blended Malt, Single Malt, Bourbon, Rye en vroeger hadden we ook nog termen als Pure Malt en Vatted Malt. U voelt de effectiviteit van de alcohol al voordat de eerste slok is genomen. Prachtig al die namen, maar u bent de weg nu volledig kwijt! Jammer want deze weg naar de ultieme Whisky is te mooi om niet te bewandelen! Sterker nog, de meeste mensen weten niet het verschil tussen de meest voorkomende ‘Blends’, ‘Single Malt’ en ‘Bourbon’ whisky. Dus vroeg ik mezelf af, waarom?

Omdat wij naar de poen kijken en veel willen voor weinig en vooral niet willen genieten! Dus, slap bier, zure wijn en/of jenever drinken en we vinden het nog geweldig ook! Want ik krijg altijd te horen dat de zure wijn “best wel een goed wijntje is”!

Whiskycultuur

India telt 1.189.172.906 bewoners en drinken nagenoeg allemaal whisky. Jongens en meisjes vanaf 17 jaar. Je mag hier dus best stellen dat India een whiskycultuur heeft. Nederland heeft helaas geen whiskycultuur, Frankrijk weer wel. De Fransen hebben prachtige Cognacs, de mooiste wijnen, schitterende Armagnacs, Calvados en ga zo maar door! Maar drinken de Fransen Schotse Single Malt Whisky? Jazeker! Sterker nog, de Fransen drinken per bevolkingshoofd de meeste Schotse Single Malts ter wereld! Waarom? Omdat ze smaak hebben en wij niet! Schotse Single Malt Whisky biedt namelijk het grootste smakenspectrum van alle dranken op deze aardbol. Alle rode en witte wijnen bij elkaar kunnen niet tippen aan de diversiteit van Schotse Single Malt Whisky! Oké, whisky is sterk van smaak, maar met een klein beetje doorzettingsvermogen en karakter te tonen, gaat er een wereld voor u open. Het toverwoord voor u is dan ook… Schotse Single Malt Whisky!

Maar er is hoop! Met Whiskysmaakprofiel.nl kunt u uw smaakvoorkeur helemaal in kaart brengen en u krijgt GRATIS een nauwkeurig advies. Dat is dan weer wel op zijn Nederlands!

 

Michel Kappen,
The Whisky Talker. Een Nederlander met een Schots, Frans tintje… heerlijk!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *