Patisserie Huis ter Duin: ook voor relatiegeschenken

‘We weten hoe we het wow-effect kunnen bereiken’

Voorafgaand aan het interview worden interviewer en fotograaf verwelkomd door chef-patissier Coby Knoop met een taartje, dat niet alleen overheerlijk smaakt (waarover later meer), maar dat er ook nog eens prachtig uitziet. Bovenop prijkt het logo van het blad: Rijnstreek-Kennemerland Business. 

“We kunnen echt maatwerk leveren met dit soort verse patisserieproducten, bijvoorbeeld door een bedrijfslogo toe te voegen”, merkt Coby Knoop op. “Met dit maatwerk en door onze creatieve eigen ontwerpen onderscheiden we ons en laten we zien dat dit soort taartjes echt een specialiteit is van Huis ter Duin. Een voorbeeld: voor een makelaar hier in de regio maken we regelmatig een taartje om te serveren aan klanten die recent een huis hebben gekocht. Maar onze patisserieproducten worden ook regelmatig weggegeven als relatiegeschenk. Dit kunnen bonbons, petitfours of makarons zijn, die we in elke gewenste hoeveelheid kunnen aanbieden, uiteraard feestelijk verpakt.” 

Kerstpakketten

Met de feestdagen in aantocht levert Huis ter Duin ook kerstpakketten met producten die in het Noordwijkse hotel worden geserveerd. “We hebben standaardkerstpakketten in ons assortiment, maar we kunnen de pakketten ook helemaal naar wens op maat samenstellen. Dan zoeken wij onze lekkerste patisserieproducten uit, terwijl onze sommelier een wijnkist selecteert met de welbekende Huis ter Duin Selection, samengesteld door de sommelier zelf”, zegt Coby Knoop. 

Coby: “Alles is mogelijk en we kunnen bovendien snel leveren. Omdat we met verse ambachtelijke producten werken, zijn we gewend om alles kort van tevoren klaar te maken. Ook vegan producten, waar steeds meer vraag naar is, hebben we in ons assortiment zitten. We weten vanwege onder andere de gala’s en andere feestelijke bijeenkomsten die we hier organiseren, hoe we het wow-effect kunnen bereiken. We maken bijvoorbeeld complete fruits de mer met onder andere meerdere soorten chocolade.”

Ondernemers in huis

“Het mooie is dat we veel ondernemers uit de regio hier in huis hebben voor bijvoorbeeld een gala, een bijeenkomst of een diner of lunch”, gaat Coby verder. “Bij die gelegenheden laten we zien wat we in huis hebben. Dat leidt er vervolgens toe dat zij onze producten ook graag bestellen om weer te delen met anderen.”

Om die reden overweegt Huis ter Duin om in het hotel in de toekomst een verkooppunt te creëren waar hotelgasten de producten ter plekke kunnen bekijken en kopen. Coby: “Een soort winkeltje in het hotel met verse producten voor thuis of op het werk.” Dat dit ongetwijfeld in een behoefte zal voorzien, ontdekken we na het interview, wanneer we met het Rijnstreek Business-taartje op de redactie verschijnen. Het die ochtend vers gemaakte taartje wordt zeer gewaardeerd en is binnen de kortste keren opgegeten…

Eigen patisserieafdeling

Al jarenlang beschikt Grand Hotel Huis ter Duin over een eigen patisserieafdeling. Het welkomstpresentje op de kamers, de taarten voor het buffet, de desserts bij het diner, de bonbons en koekjes bij de koffie: bij Huis ter Duin komt alles uit eigen keuken. In de patisserie worden, met waar vakmanschap, heel veel creaties gemaakt. Dat geldt ook voor de bruidstaarten voor trouwerijen in het hotel. Chef-patissier Coby Knoop, die de acht mensen tellende patisserieafdeling aanstuurt (inclusief leerling-patissiers), zit al meer dan 25 jaar in het vak. Ze begon haar loopbaan bij Huize van Wely en stapte achttien jaar geleden over naar Huis ter Duin. Sinds acht jaar is ze de chef-patissier van het hotel. “Omdat we veel met jonge leerlingen werken, die met een frisse blik naar het vak kijken, bedenken we steeds weer nieuwe dingen en blijven we onszelf vernieuwen.” 

Patisserie Huis ter Duin
Koningin Astrid Boulevard 5
2202 BK Noordwijk
071 361 92 20
www.patisseriehuisterduin.nl