Escaperoom

Als mensen-mens heb ik graag mensen om me heen. Op het werk is dat ons mooie team, thuis is het de gezelligheid van het gezin. Ik ben gek op spelletjes, en gelukkig is mijn hele gezin met dat virus besmet.

Kolonisten, Take 5, Lost Cities, noem maar op: we hebben kasten vol spelletjes en ze worden vaak gespeeld. Met vrienden kan ik genieten van een pubquiz. En onlangs hebben we voor het eerst een escaperoom uitgeprobeerd. Het was voor een spelletjes fanaat als ik genieten.

Voor wie het fenomeen niet kent: bij een escaperoom word je opgesloten in een kamer en moet je door het oplossen van allerlei puzzels en raadsels sleutels en codes vinden om te kunnen ontsnappen. En dat het liefst binnen de gestelde tijd van een uur. Bij de introductie werd ons verteld dat je als team niet alle puzzels samen op moet gaan lossen. Doe je dat wel, dan kom je in tijdnood. Een nuttige tip: er waren veel raadsels om mee aan de slag te gaan. De krachten werden dus verdeeld: een paar gingen met rekensommen aan de slag, anderen met een sudoku. Hardop werd gedeeld welke bijzonderheden er gesignaleerd werden. Waar de een niet wist wat die er mee moest, bracht dat een volgende juist op een idee. Samenwerking pur sang, waarbij iedereen zijn eigen kwaliteiten in kon zetten. 

Bij ons op kantoor doen we dat net zo: werk verdelen waar kan, mensen daar inzetten waar hun kwaliteiten het beste tot hun recht komen. Dat leidt er toe dat bepaalde taken eerst door de een gedaan werden, maar vanwege drukte op die afdeling nu door een ander uitgevoerd worden. En gebeurt het af en toe ook dat iemand op een heel andere afdeling aan de slag gaat. Alles om de capaciteit en kwaliteiten zo goed mogelijk in te zetten. 

Enne die escaperoom: we hebben het, ondanks tips, nét niet gehaald. Maar gezellig was het wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *