Toyota Yaris

Een snelle sprinter

Na 4 jaar vond Toyota het tijd voor een update van de Yaris met een geheel nieuwe hybride aandrijflijn. Naast de al bekende Hybrid 115 is er nu een tweede variant in de vorm van de Hybrid 130. Beide modellen hebben dezelfde 1.5 liter driecilinder motor die 91 pk levert. 

Onder redactie van John Vroom, onafhankelijk autojournalist

Het verschil zit hem in het elektrische gedeelte van de aandrijflijn met een hoger systeemvermogen waardoor hij sneller sprint. Een naadloos werkend systeem met een laag verbruik. Het leveringssysteem is eenvoudig gehouden. Kies je voor de eerste drie uitrustingsniveaus dan kies je voor de Hybrid 115 en wil je meer luxe dan kies je automatisch voor de Hybrid 130. Onder de noemer Safety Sense krijg je in beide versies standaard een grote hoeveelheid veiligheidssystemen. Standaard is ook het nieuwe 10.5 inch navigatiesysteem met draadloos Apple Car Play of Android Auto dat snel en eenvoudig werkt. 

Wat interieur betreft is er niet zo veel veranderd en ziet er degelijk uit. Het ruimteaanbod is gelijk gebleven, wat we als compact typeren en datzelfde geldt voor de bagageruimte waarin 286 liter past. Volgens Toyota is het onderstel van de nieuwe Yaris ook licht gewijzigd. Hij stuurt plezierig en het onderstel is ook 

prettig stug, waarbij het motorgeluid in het interieur wat is teruggedrongen. De moeite waard om hem zelf eens te gaan ‘proeven’ bij Toyota dealer Louwman in Noordwijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *