Renault Scenic

 ‘Auto van het Jaar 2024’

Door een internationale vakjury, bestaande uit 59 juryleden uit 22 landen, is de elektrische Renault Scenic verkozen tot ‘Auto van het Jaar 2024’. 

Onder redactie van John Vroom, onafhankelijk autojournalist

De Scenic E-Tech is een elektrische SUV voor minder dan 50.000 euro die meer dan 600 kilometer actieradius biedt en dat is bijzonder als je de grootste van de twee batterij-opties kiest. De versie met 60-kWh accu en 170 pk elektromotor brengt je zo’n 430 kilometer ver. En dat is tegenwoordig één van de belangrijkste verkoopargumenten en dat terwijl je destijds een auto koos omdat je hem mooi vond. Toevallig  ziet deze Scenic er ook fraai uit. Strakke lijnen met een elegante kont en een wat bollere neus. 

Extra pluspunt van deze nieuwe Scenic is dat hij voldoende ruimte biedt aan de bestuurder, de passagiers en hun bagage in een flinke kofferbak van 545 liter die je kan laten groeien tot 1.700 liter, waarbij onder de vloer ruimte is voor de laadkabel. Het interieur ziet er ook fraai en ergonomisch uit, alleen is het instrumentarium even wennen. Handig is trouwens de armsteun achterin met een 

geïntegreerde tablet/telefoonhouder. Bijzonder is het panoramadak dat je met een druk op de knop ondoorzichtig kunt maken. Wat rijcomfort is deze Renault vrij stevig geveerd en gedempt met een opvallend directe besturing. Probeer hem zelf eens bij Renault dealer Zeeuw&Zeeuw in Noordwijk of Leiderdorp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *