Rubriek Business op Wielen: De nieuwe Toyota C-HR

Een zeer eigentijdse auto met veel innovatieve aspecten

Door John Vroom, Autoredacteur

Het valt niet te ontkennen dat het ontwerp van de nieuwe Toyota C-HR er strak en gewaagd uitziet. Het is een combinatie van Coupé-lijnen met een krachtige uitstraling. De nieuwe bi-tone+ kleurstelling versterkt het contrasterende effect van het zwarte dak. Heel apart. 

Opmerkelijk zijn de verzonken portiergrepen die een belangrijk onderdeel zijn van het strakke, gewelfde design van deze Toyota. Het glazen panoramadak van thermisch glas maakt het interieur licht en ruimtelijk.  Het interieur ziet er strak en eigentijds uit. Het 12,3 inch touchscreen werkt draadloos samen met Apple CarPLay en AndroidAuto. Het digitale instrumentarium geeft duidelijke relevante informatie.  Gelukkig beschikt de nieuwe C-HR toch ook nog over verschillende druktoetsen voor diverse functies zoals de airco en stoelverwarming. Het positieve is dat Toyota een grote hoeveelheid actieve-veiligheidssystemen al standaard op de basisuitvoering levert, maar het nadeel is dat deze C-HR je continu waarschuwt met piepjes en klingeltjes, maar je kunt ze ook uitschakelen. Rijden doet deze Toyota heel plezierig en heeft een goede wegligging, ligt stabiel op de weg en reageert 

voorspelbaar. De vering en demping is comfortabel. Bij een rustig rijgedrag werken de elektromotor en de verbrandingsmotor prima samen. Kortom  een zeer eigentijdse auto met veel innovatieve aspecten. Rij eens langs bij de Toyota dealervestiging van Louwman in Noordwijk om u uitgebreid te laten informeren.

FACTS

MOTOREN
1.8 Hybrid
2.0 Hybrid
Plug-In 2.0 Hybrid

AFMETINGEN
Lengte 4.46 m
Breedte 1.83 m
Hoogte 1.56 m

INHOUD
Bagageruimte 310 – 388 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *