Vliegeren

Buiten is het koud en guur. Veel mensen zoeken lekker de warmte binnen in huis op. (Kerstboom)- lichtjes aan, kaarsjes voor de sfeer en op de bank onder een warme deken. 

Er zijn er die juist met veel wind er op uit trekken. Als je aan de kust woont zie je ze regelmatig. Voor vliegeraars en kite surfers is de periode als het waait juist de ideale tijd om te gaan hobbyen. Hoe harder de wind waait, hoe mooier het is om het gevecht met de elementen aan te gaan. Als wandelaar kan ik er erg van genieten.

Op onze balie staat een schaal met pepermuntjes met spreuken. Een ervan luidt: tegen de wind in stijgen vliegers het hoogst. De spreuken zijn altijd met een knipoog en bedoeld om onze klanten aan het denken te zetten. De spreuk is geïnspireerd op een uitspraak van Winston Churchill. Ook Henry Ford liet een dergelijke spreuk optekenen. Hij zei: Wanneer alles je tegen lijkt te zitten, herinner dat een vliegtuig opstijgt tegen de wind in, niet met de wind mee. 

Tegenwind, daar weet je als ondernemer alles van. Hoge inflatie, lonen stijgen fors en er is nog steeds krapte op de arbeidsmarkt. Dat is lang niet altijd makkelijk om mee te dealen. Het mooie is: juist ondernemers zijn in staat om om te denken. Van bedreigingen kansen te maken en niet te denken in problemen maar in oplossing. Dát is zo leuk aan ondernemers. Zij stijgen met tegenwind tot grote hoogte!

PETER DE BOER
Accountant, Partner
Driebergen Accountants
www.driebergenaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *