Renault Clio

De Clio heeft een facelift ondergaan en dat is met name te zien aan de voorkant. Het front heeft een strakkere voorbumper gekregen met een verticale dagrijverlichting die behoort tot het nieuwe Renault familiegezicht.

TEKST JOHN VROOM, AUTOJOURNALIST

Dit naast een grotere grille met daarop het nieuwe merkembleem. Ook aan de kleur kan je de nieuwe Clio herkennen, want voor het eerst is hij leverbaar in ‘Gris Rafale’. Eveneens aan de achterkant enige wijzigingen. Een andere bumper en de achterlichten zijn nu afgedekt in een transparante uitvoering. Het interieur heeft nieuwe stoffen en materialen gekregen en een wat andere uitrusting. Standaard is nu een 7-inch digitaal instrumentarium, maar tegen meerprijs kan ook gekozen worden voor een 10-inch exemplaar. 

Plezierig

Plezierig vind ik het feit dat er grote heldere en fraai uitgevoerde knoppen zijn voor de binnentemperatuur die op de tast te bedienen zijn. Voor wie niet hybride wil rijden kan er gekozen worden voor de TCe-90 die een 90 pk sterke turbo-driecilinder motor heeft met een handgeschakelde zesbak. Extra voordeel is dat bij deze uitvoering de bagageruimte 90 liter groter is. Voorin is de zit prima en achterin is de ruimte wat beperkter. Het onderstel van de nieuwe Clio is niet gewijzigd en rijdt dus nog steeds plezierig, mede door zijn directe besturing die hem prettig wendbaar maakt. Ga zelf eens kijken bij Renault dealer Zeeuw & Zeeuw in Leiderdorp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *