Nissan Ariya 4WD

Een elektrische Cross-Over-SUV van een flink formaat die zelfs groter is dan zijn broer de Qashqai. Hij is leverbaar in een tweewiel en vierwiel aangedreven uitvoering. 

TEKST JOHN VROOM, AUTOJOURNALIST

Wat design betreft is die in lijn met de toch wat aparte Aziatische stijl. Het interieur vind ik er stijlvol uitzien. Het dashboard oogt vrij minimalistisch en geeft een verzorgde aanblik. Over de gehele breedte is met een alcantara-achtig materiaal bekleed en achter het van onder afgeplatte stuur een groot zwart paneel met een digitaal instrumentarium en in het midden het multimediascherm. Onder het scherm zijn op een van houtreliëf voorziene kunststof strip pictogrammen aangebracht voor bediening van de airco. Erop tippen geeft hetzelfde effect als het vroeger drukken op een knop. 

Hetzelfde systeem is toegepast op het middenconsole. Knoploos dus. Het is even wennen, maar het werkt prima.En dat is niet het enige opmerkelijke in de Ariya, want ook het stuur is bijzonder van design. Ook opmerkelijk is de console tussen de voorstoelen die elektrisch naar voren en naar achteren verstelbaar is. Sfeervol is de witte sfeerverlichting die altijd door een bijzonder patroontje in het midden van de grote voetruimte schijnt. Als u geïnteresseerd bent in de  technische details, adviseer ik u eens lang te gaan bij verkoopadviseur Richard Augustinus van Zeeuw & Zeeuw in Noordwijk die u er alles over kan vertellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *