Miljoenenimpuls woningbouw Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn heeft bijna 4 miljoen euro van het rijk ontvangen om de bouw van betaalbare woningen mogelijk te maken. Het gaat om vier bouwprojecten met in totaal 344 woningen.
Wethouder Gerard van As van de gemeente Alphen aan den Rijn is blij met deze bijdragen. ‘We werken hard aan de realisatie van woningen. Maar we merken ook dat onze inspanningen in de weg worden gestaan door o.a. stijgende bouwkosten, en de rentestijging. Met versobering van plannen, herprogrammering, lagere parkeernormen, enzovoorts valt niet ieder tekort weg te werken. Om de realisatie van een aantal van deze projecten mogelijk te maken, hebben we via de Startbouwimpuls steun aangevraagd. Deze bijdrage betekent net dat laatste zetje om een project met betaalbare woningen mogelijk te maken.’

De volgende projecten hebben een bijdrage ontvangen:

  • Woonzorgconcept Magnolia krijgt een bijdrage van 1.687.000 euro. Hier kunnen toekomstige bewoners zelfstandig wonen en groeit de zorg mee met de behoefte.  
  • Hetzelfde geldt voor het woonzorgconcept Bospark. Dit project krijgt een bijdrage van 968.000 euro.  
  • Westvaartpark ontvangt een bijdrage van 775.000 euro voor de bouw van 62 sociale huurwoningen.  
  • Bouwen voor gewoon wonen krijgt een bijdrage van 337.000 euro. Dit is een ouderinitiatief voor jongeren met autisme die de wens hebben op eigen benen te staan. Het liefst in een eigen appartement, in een veilige omgeving en met begeleiding op maat daar waar nodig. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *