Hyundai i20

Naast de regelmatige lawine aan nieuwe elektrische modellen en bijna niet uit te spreken Chinese automerknamen zijn er ook nog interessante, bijna traditionele automodellen, zoals de Hyundai i20 die regelmatig opgefrist worden. 

TEKST JOHN VROOM, AUTOJOURNALIST

De gerestylde i20 herken je aan de gewijzigde neus die een iets andere grille kreeg waar het Hyundai logo geen onderdeel meer van is, maar boven de grille is toegepast. In het interieur valt direct het nu standaard 8-inch touchscreen op in de basisuitvoering. Het instrumentarium is nu digitaal. Het gaat om een 4-inch cluster dat is opgenomen in een glasplaat waarin onder meer de snelheid wordt aangegeven. Elke i20 heeft nu airco en cruisecontrol en een achteruitrijcamera. Zitten in de i20 is prima door de uitgebreide verstelbaarheid van het stuur en de stoelen. Ten opzichte van de basisversie krijgen de andere uitvoeringen meer LED-verlichting, waarbij de Premium uitvoering voor alle verlichtingsfuncties LED-techniek gebruikt wordt. In de luxere versies zijn lichtmetalen velgen, opbergvakken in de achterdeuren en middenarmsteun voor en achter standaard. Wat design betreft ziet de gerestylde i20 er eigentijds uit. Stoer frontje. Vlotte wat oplopende lijnen vanaf de zijkant gezien en een breed ogende achterkant met apart gevormde lichtunits. Wat prijsstelling betreft is de Hyundai i20 een van de voordeligste auto’s in zijn segment. Zeker de moeite waard eens binnen te lopen bij Hyundai dealer Van der Linden Groep met vestigingen in Leiden, Zoetermeer en Waddinxveen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *