De nieuwe BMW 5 Serie

Representatieve zakenauto

Ik schreef het al in de vorige editie bij de BMW 5 Serie als DroomAuto. Eindelijk weer eens een klassieke sedan tussen al het SUV-geweld in autoland. De nieuwe BMW 5 Serie! Fraaie, slanke eigentijdse lijnen met gelukkig weer een bescheiden grille.

TEKST JOHN VROOM, AUTOJOURNALIST

Leverbaar als volledig elektrisch, maar ook met een benzine- of dieselmotor. Mijn conclusie was dan ook een representatieve zakenauto en dat zal u ongetwijfeld met mij eens zijn. Als ‘petrolhead’ geef ik de voorkeur aan de 520i benzinemotor met 1998cc en 190pk. Naast de hoogwaardige kwaliteitsafwerking van het exterieur geldt dat ook voor het interieur. Zowel voor- als achterin is het zitcomfort van hoog niveau. Riant vind ik de forse middentunnel met de armsteunen. Het naar de bestuurder toegedraaide dashboard is typisch BMW en superfraai. Alles wat je beetpakt voelt prettig aan. Helaas is in deze nieuwe 5 het aantal fysieke knoppen en schakelaars tot een minimum teruggebracht, althans naar mijn smaak. Je hebt nog wel de centrale iDrive controller, maar verder verloopt de bediening van bijna alles via het grote beeldscherm met daarin recht voor je het instrumentarium met daarnaast het multimediascherm. Het rijgedrag van deze nieuwe 5 Serie is zoals je ook mag verwachten subliem, net als het rijgenot dat je kan optimaliseren met een groot aantal luxe opties.

MOTOR
I 5 eDrive
I5 M60 xDrive
520i
520d
530 e
550 e
AFMETINGEN
Lengte 5.06 m
Breedte 1.90 m
Hoogte 1.52 m
INHOUD
Bagageruimte 490 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *