Toyota C-HR

Het design van elektrische auto’s vind ik vaak niet hun sterkste punt, maar ik moet toegeven dat het ontwerp van de nieuwe Toyota C-HR er strak en gewaagd uitziet. Het is een combinatie van Coupé-lijnen met een krachtige uitstraling. 

De nieuwe bi-tone+ kleurstelling versterkt het contrasterende effect van het zwarte dak. Heel apart. Opmerkelijk zijn de verzonken portiergrepen die een belangrijk onderdeel zijn van het strakke, gewelfde design van deze Toyota, net als de scherpgesneden lichtmetalen velgen. Het glazen panoramadak van thermisch glas maakt het interieur licht en ruimtelijk. Wat aandrijflijn betreft is de keus een 1.8 Hybrid of 2.0 HigPower Hybrid of de 2.0 liter Plug-In Hybrid die een EV actieradius heeft tot 75 kilometer en een vermogen van 220 pk. Het interieur ziet er strak en eigentijds uit. Het 12,3 inch touchscreen werkt draadloos samen met Apple CarPLay en AndroidAuto. Het digitale instrumentarium geeft duidelijke relevante informatie. 

Bijzonder is de intelligente sfeerverlichting waarbij een keus kan worden gemaakt uit maar liefst 64 verschillende tinten. De sfeerverlichting past zich automatisch aan de buitenomgeving aan, zoals zon of schemering. Gelukkig beschikt de nieuwe C-HR toch ook nog over verschillende druktoetsen voor diverse functies zoals de airco en stoelverwarming. Kortom  een zeer eigentijdse auto met veel innovatieve aspecten. Rij eens langs bij een van de Toyota dealervestigingen van Louwman, zoals in Noordwijk om u uitgebreid te laten informeren.

JOHN VROOM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *