Step by step

Je hebt ze vast wel zien gaan: de wandelaars van de tweede editie van de Duin- en bollenstreek vierdaagse. Ruim 3.000 mensen liepen een of meerdere dagen mee met het wandelfestijn en genoten van de omgeving. Met startpunten in Hillegom, Lisse en Sassenheim kregen de deelnemers de mooiste plekjes van de Bollenstreek te zien. 

PETER DE BOER Accountant, Partner Driebergen Accountants

Wat ik het mooie vind aan zo’n wandel-event is de mentaliteit van de deelnemers. Niet lullen maar poetsen, zoals dat ook kenmerkend is voor de streek. Het event heeft het bij de eerste twee edities nou niet bepaald getroffen met het weer. In 2022 regende het alle dagen fors en ook in 2023 bleef het niet droog. Maar als je de wandelaars er naar vraagt zeggen ze bijna allemaal: het viel best mee.

Verbondenheid

Nog een mooi element is de verbondenheid die ontstaat. Er zijn zat lopers die in hun eentje starten. Dat is geen probleem: je haakt gewoon aan bij anderen en voor je het weet is de tijd gevuld met gezellig geklets en worden er nieuwe vriendschappen gesloten. Aan het eind van de week wordt dan ook afscheid genomen met een ‘tot volgend jaar’.

Eind oktober was ik zelf onderdeel van een wandelevent. De TK Challenge Foundation had een 24 uurs wandelevenement georganiseerd voor Issoria, een hospice in Leiden. Met genoeg sportievelingen op kantoor ging de oproep uit om een stukje van de 24 uur mee te lopen. Voor we het wisten waren alle 12 blokken van 2 uur gevuld. De een wilde vroeg, de ander maakte het niet uit. Nummer drie liep alleen, anderen trokken hun kamergenoten van hun bureaustoel en gingen samen op pad. Een deel van de tijd regende het; lekker belangrijk. De route van 10 kilometer voerde langs mooie plekken in Leiden. Onderweg werden leuke gesprekken gevoerd met bekenden of onbekenden. Er was een bakkie en wat lekkers, verzorgd door vrijwilligers. En was het even zwaar dan wist je: gewoon doorgaan, de ene voet voor de andere, en de eindstreep komt vanzelf in zicht.  

Zo is het in een onderneming ook. Het zit wel eens tegen, maar met stug doorgaan wordt de klus geklaard. En aan de finish is iedereen weer blij en trots dat de prestatie geleverd is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *