Renault Espace

Eind jaren 90 was de Renault Espace als ruime-MPV een hype in autoland die voor veel collega-merken als voorbeeld diende als 7-zitter. 

JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

De nieuwe Espace is minder revolutionair en meer een 7-zitter familielid van de Austral en is zijn eigenzinnige uitstraling een beetje kwijt, maar dat terzijde. 

Een serieuze 7-zitter dus met eigentijdse vormen. Het grote voordeel is dat het een 7-zitter is, waarbij de zitpositie op de 3e rij voor volwassenen niet riant is, maar wel voor kinderen. Extra voordeel is dat de 2e rij verschuifbaar is, zodat je flexibel kunt opereren. Slim is de uitsparing voor de hoedenplank, zodat je die mee kunt nemen zonder bagageruimte te hoeven opofferen.

En als je de hele zaak plat legt heb je natuurlijk een zee aan bagageruimte. Het interieur is gelijk aan de Austral-lijn en dat betekent mooie materialen en een strakke afwerking. Bijzonder blijf ik de nieuwe trend van bijna vierkante stuurwielen vinden die toch wat lastig zijn in het overpakken, maar deze dus ook in de Espace. Daarachter een kleurrijk digitaal instrumentarium met rechts daarnaast een rechtopstaand infotainmentscherm. Rechts onder het stuur maar liefst drie hendels voor onder andere de automaat en de ruitenwissers. Deze Espace is leverbaar als hybride. Hij rijdt comfortabel en is verrassend wendbaar. Groot voordeel is dat de 3e rij standaard is en afhankelijk van de versie is hij zeer compleet uitgevoerd. Interessante zaken-/familie-auto! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *