Kermis 

In heel veel dorpen vormt de kermis, en wat daar allemaal bij hoort, de afsluiting van het zomerseizoen. Voor wie van een feestje houdt was er volop wat te beleven in de streek de laatste maanden. Van de feestweek in Rijnsburg naar de Oranjefeesten in Katwijk binnen. 

Vervolgens was het kermis in Voorhout, Sassenheim en Hillegom. Mooie gelegenheden om mensen te ontmoeten, bij te praten en vooral te genieten. Het kermisseizoen wordt afgesloten met de 3 oktober festiviteiten in Leiden. En dan weet je dat de herfst begonnen is en we ons opmaken voor de winter. 

De seizoenen volgen elkaar op en geven een mooi patroon door het jaar heen. Elk seizoen heeft zijn eigen invulling en charme. In de zomer zoeken we elkaar op om buiten te genieten van de zon en het leven te vieren. In de winter wordt er meer tijd gereserveerd om het thuis gezellig te maken en extra aandacht te besteden aan het eigen gezin. 

Elk bedrijf heeft zijn eigen seizoenpatroon

In uw bedrijf zal dat niet anders zijn. Of je nu in de horeca of in de bollenbranche werkt: elk bedrijf heeft zijn eigen seizoenpatroon met drukke en rustigere tijden. Die afwisseling maakt dat er steeds een natuurlijk moment komt om even stil te staan. Allereerst om de tijd te nemen om bij te komen van de hectiek van het afgelopen seizoen. Het geeft de rust en ruimte om weer eens zaken op te pakken die in drukke tijden blijven liggen. Rommel ruimen, achterstallig onderhoud wegwerken en dat soort zaken. En daarna komt er vanzelf ook weer ruimte in je hoofd om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Met de voeten op tafel of wandelend door de duinen nadenken over wat er geleerd kan worden van het afgelopen seizoen, wat ging goed en waar is verbetering nodig. Welke kant wil je op, wat wil je veranderen. Mooi om daar de tijd voor te hebben (of te némen) en vervolgens die plannen ook om te zetten in het financiële plaatje wat daar bij hoort. Dat maakt duidelijk of de plannen rendabel zijn en of er voldoende geld in de kas is om ze te realiseren, zodat er op tijd actie ondernomen kan worden. Misschien is die plannenmakerij wel de leukste tijd van het hele jaar, waarin je aangesproken wordt op wat je ondernemerschap. 

Ik wens je een mooi najaar!

PETER DE BOER
Accountant, Partner
Driebergen Accountants
www.driebergenaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *