Volvo EX30

Waarschijnlijk heeft u de commercial van de nieuwe Volvo EX30 al op tv gezien met als melodie de song ‘Little things mean a lot’ wat weer refereert aan de grootte van deze kleine Volvo. 

Hij is ongeveer net zo groot als de Volvo 343 uit de jaren 80 als u dat nog wat zegt. Je kunt hem nu al bestellen, maar hij zal begin volgend jaar worden geleverd. Je herkent deze kleine elektrische SUV direct als een echte Volvo. Geen kenmerkende grille, maar een gesloten front dat wel voorzien is van het herkenbare Volvo logo met de dwarse streep en de koplampen met de markante Thor-hamers. Het interieur is zeer minimalistisch uitgevoerd en het dashboard heeft in het midden een rechtopstaand multimediascherm, hendels aan de stuurkolom en een aantal knoppen op het stuur en dat is het. Wat ruimte betrft is die voldoende voor de bestuurder en de passagier, waarbij het achterin wat minder royaal is. De kofferbak biedt 318 liter en heeft een in hoogte verstelbare vloer. De EX30 is leverbaar als vierwielaandrijver of achterwielaandrijver met respectievelijk 428 of 272 pk met een keus uit twee accuvarianten. Met het grootste pakket van 64 kWh komt de achterwielaandrijver volgens WLTP 480 kilometer. De vanafprijs is 36.795 euro en dealer Hedin Automotive met vestigingen in Leiderdorp en Hillegom vertelt u graag meer over alle verdere details.

JOHN VROOM
onafhankelijk autojournalist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *