Opel Astra  Sports Tourer 

Je zou tegenwoordig bijna gaan denken dat als je kinderen en ruimte nodig hebt dat een SUV de beste keus is, maar niets is minder waar, want een Stationwagon heeft in dat opzicht meerdere voordelen.

 En ik vind ze er ook veelal eleganter uitzien, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Opel Astra Sports Tourer. Een slank en strak design met een grotere bagageruimte dan zijn SUV broertje. Mooie combinatie met glanzend zwarte kunststof accenten. Trendy is tegenwoordig ook dat logo’s in het zwart worden uitgevoerd. Grappig detail is dat het derde remlicht niet horizontaal maar verticaal is uitgevoerd bij deze Astra. Het interieur ziet er strak en eigentijds uit, waarbij royaal gebruik is gemaakt van fraai ogende pianolak. Het dashboard ziet er ook strak en modern uit, waarbij in de Pro-versie een Pure Panel is toegepast wat een schermcombinatie is zonder zichtbare rand. Plezierig is, althans dat vind ik, dat deze Opel nog fysieke knoppen heeft voor de temperatuur- en de stoel- en stuurverwarming. Het lekker in de hand liggende stuur heeft een apart design gekregen. Wat ruimte betreft zit je prima zowel voor- als achterin. De bagageruimte is eveneens prima met 597 liter die vergroot kan worden met de achterbank plat tot 1.634 liter. Mooie vlakke ruimte, waarbij de bank in drie delen neerklapbaar is. Kortom een elegante, plezierig rijdende, ruime zaken-/familieauto.

JOHN VROOM
onafhankelijk autojournalist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *