Fiat Fiorino

De automarkt blijft altijd in beweging en zo voerde Fiat een aantal wijzigingen door in het leveringsprogramma van de compacte Fiorino. 

Zo is er nu een nieuwe uitvoering met een extra standaarduitrusting die de bestaande uitvoering vervangt. De Fiorino wordt nu standaard geleverd met een schuifdeur rechts, airconditioning, elektrisch bedienbare portierruiten, elektrisch bedienbare buitenspiegels en centrale portier-vergrendeling met afstandsbediening. De vanafprijs komt nu op 12.995 euro [excl. BTW en BPM], waarmee de Fiorino ‘de voordeligste bedrijfsauto van Nederland blijft’ volgens Fiat. 

Voordeel van de Fiorino vind ik dat hij ook aantrekkelijk oogt en dat kan je van bedrijfsauto’s niet altijd zeggen, maar dat terzijde. Deze Fiat is leverbaar met een 4-tal Euro 6-motoren op benzine, diesel en aardgas. De dieselmotoren zijn verkrijgbaar in een zuinige EcoJet uitvoering, waarmee een verlaging van de emissies en het brandstofverbruik tot 14% mogelijk is. Voor een maximaal rijcomfort in de stad kan de 1.3 MultiJet2-dieselmotor van 80 pk worden gecombineerd met een geautomatiseerde ComfortMatic-versnellingsbak.  En als je als ondernemer elke dag voor het werk de weg op moet is veiligheid een belangrijke vereiste waarin de Fiorino dan ook in voorziet, zoals de ESC-stabiliteitsregeling die ingrijpt bij verlies aan grip van de banden in een bocht of bij een plotselinge uitwijkmanoeuvre. Over alle verdere bedrijfsmatig relevante zaken informeert dealer Abswoude Autopromenade u graag.

JOHN VROOM
onafhankelijk autojournalist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *