Bedrijven Alphen aan den Rijn geholpen bij circulair ondernemen

Veel grondstoffen raken op en stijgen in prijs. Het wordt daarom voor ondernemers steeds belangrijker bewust om te gaan met energie, materialen en grondstoffen. Dit heeft veel gevolgen voor het bedrijf en processen als productie en inkoop.

Blik Vooruit, het ondernemersloket Circulaire economie, doet hierover een onderzoek onder bedrijven in Alphen aan den Rijn. Zij willen bedrijven betrekken, zodat ze weten wat bedrijven hiervoor nodig hebben.

Door mee te doen aan het onderzoek krijgen bedrijven een duidelijk overzicht. Een bedrijf krijgt te weten hoe het ervoor staat op het gebied van circulair ondernemen. Dit doen ze op basis van tien thema’s. Denk hierbij aan strategie, vaardigheden, producten en communicatie. Hiernaast krijgt ieder bedrijf ook praktische tips op maat. Deze tips helpen het bedrijf verder naar een circulaire bedrijfsvoering.

Circulaire Volwassenheidsmeting

Blik Vooruit doet een onderzoek. Het onderzoek heet de Circulaire Volwassenheidsmeting. Het is ontwikkeld door Route Circulair in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven en de Hogeschool Utrecht. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder bedrijven. We willen dat meer bedrijven weten wat circulair ondernemen voor hun kan betekenen. Met de resultaten weten de bedrijven hoe ze ervoor staan en wordt duidelijk wat ze nodig hebben.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. De vragenlijst kan hier worden ingevuld. Vragenlijst Circulaire Volwassenheidsmeting.

Ondernemersloket Circulaire Economie

Het Ondernemersloket Circulaire Economie, Blik Vooruit, heeft partners in verschillende omgevingen, zoals VOA, EDBA, Platform het Groene Hart Werkt!, Greenport Boskoop, LTO, Huis van Duurzaamheid en Team Economie en Duurzaamheid van Gemeente Alphen aan den Rijn.

Het ondernemersloket is mede mogelijk gemaakt door subsidie van LEADER Hollandse Plassen en Gemeente Alphen aan den Rijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *