You get what you giveYou get 

Ik kan erg genieten van een avondje spellen. Met gezin of met vrienden gezellig aan tafel, een beetje spellen en vooral ook bijkletsen. Voor mij is zo’n meeting een mooie manier om samen te zijn. Het gaat me om het spel; meedoen is belangrijker dan winnen. Ik moet altijd een beetje grinniken als een van mijn medespelers zo fanatiek wordt dat hij of zij chagrijnig wordt als het even tegenzit in het spel. Bij diegene gaat het duidelijk om de knikkers. 

Vorige week hadden we ook zo’n knikkerverzamelaar aan tafel. Ze stond een straatlengte voor, maar toen het in één van de speelronden vlak voor de finish even tegenzat, was het klagen niet van de lucht: iedereen is tegen mij, ze willen niet dat ik win en meer van dat soort treurigheid. Met als gevolg dat de rest van het gezelschap inderdaad niet meer bereid was om haar een helpende hand toe te steken en haar dwars ging zitten waar kon. 

Toegegeven, op dat moment lieten we ons niet van onze beste kant zien. Geen fraai visite kaartje wat we afgaven. Maar ja, in het spel en de liefde is alles geoor-loofd toch? ik moest denken aan het nummer ‘You get what you give’ van de New Radicals. In het leven gaat het heel vaak zo. Een business netwerk waar ik soms kom heeft als slogan ‘gunnen loont’. Dat is precies hoe het gaat bij ondernemers. Je krijgt wat je geeft, ik welke vorm dan ook.

Overigens, de knikker-verzamelaar won ondanks ons gedrag met nog steeds een straatlengte voorsprong. Het is haar van harte gegund; ik had een gezellige avond.

PETER DE BOER
Accountant, Partner
Driebergen Accountants
www.driebergenaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *